TÜRSİAD ‘ DA MARKALAŞMA VE REKLAM KONUŞULDU

TÜRSİAD’ın Tecrübe paylaşımı ve bilgilendirme toplantılarının bu hafta ki konuğu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş oldu.

TÜRSİAD ‘ DA MARKALAŞMA VE REKLAM KONUŞULDU
Yayınlanma:

Markalaşma ve Reklamın önemi konulu programda Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş ‘‘Reklamı hafife almayın. Ciddiye alın. Ciddi reklamcılarla çalışın. İşini bilen, analiz yeteneği ve bilgisi olan, strateji ve taktikten haberdar reklamcılardan hizmet alın.’’ Dedi.

Reklamın sadece broşür basmak ya da tabela yapmakla olmadığını sözlerine ekleyen Altunbaş, “Çalışanlara eğitim vermek ve seminerler düzenlemek, daha nitelikli yaşama koşulları ve reklam iletişim araçlarını arttırmak, firmaların daha nitelikli iş yapmasına ve reklam üzerinden süreklilik kazanmasına el verecektir” ifadelerini kullandı. Altunbaş, “Daha çok akıl alacağız, daha çok destek isteyeceğiz, daha çok danışmanlık alacağız ve mutlu çalışanlarımız olacak. Mutlu çalışanlarınız yoksa ve üretim koşullarınız iyi değilse reklam yapmanız olmaz. İyi ürününüz olsun ki reklam şaha kaldırsın. Ne kadar çok firmamızı marka ligine çıkartırsak, hepimiz bundan fayda sağlarız” dedi.

Türkiye’de firmaların sadece bir defa reklam vereyim sonra satışlarım artar düşüncesinde olduğunu vurgulayan Altunbaş, “Bir işletme reklam yapmaması halinde, pazardaki payını hemen kaybedebilir. Çünkü bu özellikte olan bölgelerde reklam, önemli bir iletişim aracıdır. Reklam, tüketici ile üretici arasında çok önemli bir iletişim köprüsü görevini görmektedir. Hal böyle olunca firmalarımız sadece bir reklamda yüksek bir fayda bekliyor. Reklam insanın eğitimi gibidir. Kademe kademe sizi ve iş yerinizi yükseltir. Sürekli reklam yapılmalı ve piyasada kendinizi göstermeniz gerekiyor” diye konuştu.

Sosyal Medya’nın günümüzde ki öneminden bahseden Altunbaş ‘‘Sosyal Medya’yı iyi kullanmalıyız hedef kitlemizi doğru belirlemeli ona göre çalışmalar yapmalıyız.’’ Dedi.

Soru cevap bölümünde işadamlarının sorularını yanıtlayan Altunbaş dernek üyelerinin ilgisinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Altunbaş ‘‘ hepinize çok teşekkür ediyorum karşımda genç, çalışkan ve en önemlisi umut vadeden işadamları görüyorum. Bu akşam burada sizlerle olmaktan dolayı çok mutluyum’’ dedi. Dernek Başkanı Mahmut Çınar’da ‘‘ Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş hocamıza bizİ kırmayarak bu akşamki programımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum. Bu akşam hepimiz için çok önemli olduğunu düşündüğüm konularda hocamızın bilgilerinden istifade ettik. Markalaşma ve Reklam konusunda kendisi bir Marka olan hocamızı önümüzdeki dönemlerde inşallah tekrar misafir etmek isteriz’’ diye konuştu.

Program sonunda Türsiad Başkanı Mahmut Çınar, Prof. Dr. Hüseyin Altunbaş’a hediye taktim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.