Tuzlukçu Koraşi’de sulama suyu hasreti sona eriyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tuzlukçu İlçesi Koraşi Mahallesinde yapımını sürdürdüğü sulama göleti ve damlama sulama tesisi ile bölgenin su hasretine son verecek, tarımsal üretime katkı sağlayacak.

Tuzlukçu Koraşi’de sulama suyu hasreti sona eriyor
Yayınlanma:

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde yapmayı sürdürdüğü sulama göleti ve damlama sulama yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Tuzlukçu Koraşi Sulama Göleti ve Damlama Sulama Tesisi kısa süre içinde tamamlanacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası tarımsal destek ve yatırımlara ağırlık verdiklerini belirterek, susuzluk nedeniyle tarımın yapılamadığı, her geçen gün nüfusun azaldığı bölgelerde göletler ve damlama sulama tesisleri yaptıklarını söyledi. KOP İdaresi kaynaklarıyla yapımı devam eden Tuzlukçu-Koraşi Sulama Göleti ve Damlama Sulama Tesisinin 505 bin metreküp su depolayarak 400 dekar alanı sulayabileceğini belirten Başkan Akyürek, “Yaklaşık 5 milyon liraya mal olacak tesis için 25 bin metre boru döşendi. Göletin 220 bin metreküplük dolgu hacmi bulunuyor. Sulama göleti ve damlama sulama tesisi ile bölgede daha çok arazi, daha az su ile sulanabilecek” dedi.

"Başkan Akyürek’e teşekkür ettiler"
Tuzlukçu Koraşi Mahalle Muhtarı Mehmet Aşkın, mahallelerine yapılan yatırım nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti. Nüfusun büyük çoğunluğunun gurbette olduğunu belirten Şahiner, göletin yapılmasıyla köyün çehresinin değişeceğini, özellikle çilek, fidan ve sebzecilik yetiştiriciliğinin yaygınlaşacağını söyledi. Mahalle sakinleri ise, 50 yıllık su hasretinin sona ereceğini belirterek, Başkan Akyürek ve emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.