Ulusal lezzetleri Konya mutfağında buluşturdu

Konya’da farklı damak kültürü arayanlara dünya mutfağının ve kendine has mutfak kültürü ile birleşmiş lezzetlerden oluşan bir ürün yelpazesi sunan 38 yaşındaki lezzet ustası Murat Göv, işletmeciliğini yaptığı ‘Jogleur’ isimli restorantı ile müşterilerine hizmet veriyor.

Ulusal lezzetleri Konya  mutfağında buluşturdu
Yayınlanma:

25 yıldır dünya mutfağından edindiği deneyimler ile kendi lezzet kültürünü oluşturan 38 yaşındaki Murat Göv isimli lezzet ustası, işletmeciliğini yaptığı ‘Jongleur’ isimli restoranında Konyalılara farklı bir tat sunuyor. Göv, İstanbul’da ve dünyanın bir çok farklı yerinde restoranı bulunan ünlü restoran zinciri sahibi Nusret gibi Anadolu’da seçkin damaklara hitap eden bir mutfak anlayışına sahip. Özellikle sunumu ve hazırlanışı anlamında uzun bir hazırlanış aşamasından geçen Sirloin bonfile’nin müşteriler tarafından oldukça beğenildiğini dile getiren Murat Göv, ayrıca işletmesine gelen müşterilere farklı damak tadı sunmanın yanına keyifli vakit geçirmeleri için uygun ve huzurlu ortam sunduklarını anlattı.

ARAP ÜLKELERİNE YAPTIĞIM SEYAHATLERİN KENDİ MUTFAĞIMA ÖNEMLİ ETKİSİ OLDU

Lezzet ustası Murat Göv,25 yıldır bu işin mutfağında bulunduğunu ve mesleğe ilk olarak ilkokul çağlarında başladığını belirterek “Bizde baba mesleği olan bu işe başlangıçta turizm sektörüyle adım attım. 1992 yılından itibaren turizm sektöründe hizmet vermeye başlarken yolum Antalya’ya düştü. Çalıştığım oteller ile birlikte birçok Arap ülkesini gezdim ve buralardan edindiğim farklı lezzet kültürünü kendi mutfağımda harmanladım. O yıllarda turizm faaliyetleri çerçevesinde yaşadığı deneyimlerin şuanda ürünlerime kattığım lezzetlerde çok önemli bir paya sahip. Birçok ülkeden edindiğim deneyimlerin ardından sonrasında Konya’ya geri döndüm ve burada memleketimin insanına güzel bir damak tadı sunmak adına girişimlerim oldu. İnsanların damak tadına uyacak tattıkları zaman lezzetlerimizi tattıkları zaman yüzlerinde tebessüm oluşturacak bir eylem gerçekleştirmeyi amaç edindik ve böylelikle işletmeciliğe adım attık. Konya’mızın mutfağı çok güzel ve zengin bir mutfak ve buna dünya mutfağının çeşitliliğini de ekleyince ortaya muazzam bir lezzet kültürü çıkarmak istedim” ifadesini kullandı. Genelde hazırladıkları ürünlerde bonfile etini kullandıklarını belirten Murat Göv; “Dana etinin en yumuşak yeri en lezzetli yeri olarak bilinir ve bu kısım bir marinasyon işleminden geçmesi gerekir. Bu marinasyon işlemi de bizim usulümüzce ortalama bir 6 -7 gün bekletilip ondan sonra müşterilerimize sunulur” dedi. (Berat Bayındır)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.