Umre’ye yoğun ilgi gösteriliyor (VİDEO)

Dolar kurunun artışı umre ziyaretlerini olumsuz yönde etkilemedi. Konya halkı Umre’ye yoğun ilgi gösterdi

Umre’ye yoğun ilgi gösteriliyor (VİDEO)
Yayınlanma:

Durumu uygun olan Müslümanların yapması gereken ibadetlerden biri olan umre yoğun ilgi görüyor. Konya Türkiye’de nüfus yoğunluğu açısından İstanbul’dan sonra en çok umre yapan 2. şehir olarak gösteriliyor.

“GÖSTERİLEN İLGİDEN MEMNUNUZ”

Halkın umre ibadetine olan ilgisinden oldukça memnun olduklarını söyleyen Güvenç Turizm Genel Koordinatörü Durmuş Yakıcı, “Kutsal beldelere direk olarak Konya’dan gitmenin büyük bir heyecanı var, eskiden Ankara ve İstanbul’dan aktarmalı bir şekilde gidiliyordu ama şimdi durum değişti bu da halkın ilgisini arttırdı” dedi. Halkın refah seviyesinin iyi olmasının

Umre ibadetini etkilediğini söyleyen Yakıcı, 2016 yılı içerisinde kırk üç bine yakın kişinin Konya’dan umre ziyaretine gittiğini kaydetti.

“UMREYE YATKIN ŞEHİR KONYA”

Eski zamanlara oranla umre ve hac ibadetini yerine getirmenin kolaylaştığını söyleyen Güvenç Turizm Genel Koordinatörü Durmuş Yakıcı, “Konya Halkı bu ibadetleri yerine getirme konusunda oldukça önemli bir yerde, nüfus yoğunluğunu baz alırsak umreye giden kişi sayısı oldukça memnun edici” dedi. Umre fiyatlarının güne, otelin yerine, servise ve uçak şirketine göre değiştiğini söyleyen Yakıcı, fiyatların ortalama bin dolardan başlayıp bin sekiz yüz dolara kadar çıktığını söyledi.

Seyit Mehmet Kavuncu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.