Köpek Balığı Eti Kansere İyi Geliyor #ÖzelHaber

Konya Haber: Konya'da balıkçılık yapan Mevlüt Sarıkaya kanserden korumak için yılda bir defa köpekbalığı etinin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Köpek Balığı Eti Kansere İyi Geliyor  #ÖzelHaber
Yayınlanma:
Güncelleme:

Konya Haber: Konyalı Balıkçı Mevlüt Sarıkaya deniz canlıları içerisinde en tehlikeli balıklardan biri olarak görülen köpek balığı etinin sağlığa bir takım faydaları bulunduğunu söyledi.

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde köpekbalığı etinin kanser başta olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği belirten Sarıkaya, “Deniz balıkları içerisinde kendi hücresini yenileyebilen tek balık köpekbalığıdır. Araştırmacılar tarafından ortaya konulan sonuçlara göre kanser haplarının içeriğinde köpek balığının kıkırdağı bulunmaktadır. Köpekbalıklarının iskeletleri çoğunlukla kemik ile küçük miktarda kıkırdak yerine, tamamıyla kıkırdaktan oluşmaktadır. Köpekbalıklarının nadiren kanser oldukları bilindiği için köpekbalığı kıkırdağının olası kanser rahatsızlıklarını önleyici rolü bulunmaktadır. Köpekbalığı kıkırdağında protein ve kalsiyum tuzları bulunmaktadır. Köpekbalığı etinin kanser gelişimini durdurduğu, yavaşlattığı ve tümörün ortadan kaybolmasına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bütün kanser hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca köpek balığı kıkırdağının, osteoporoz, sedef hastalığı, bağırsak iltihabı gibi diğer hastalıklara karşı yardımcı olmaktadır” şeklinde konuştu.

“KÖPEK BALIĞI ETİ ŞİFA NİYETİNE YENİLMELİDİR”

Kanserden korunmak için yılda bir defa köpekbalığı etinin tüketilmesi gerektiğini ifade eden Sarıkaya, “Köpek balığının ciğeri, eti ve kıkırdağı şifadır. Köpek balığı etinin tadı ekşimtrakdır ama şifa niyetine yenilmelidir. Köpek balığının kemiği veya kıkırdağı güzelce haşlandıktan sonra tüketilmeli ciğeri ise yağda kızartılıp yenilmelidir. Eti ise şiş halinde zeytin yağı ile marine edilip ızgara yapılarak düzenli bir şekilde yenildiği takdirde kanser hücrelerinin tedavisinde etken rol oynamaktadır. Türkiye sularında köpek balığı sayısı okyanuslara kıyasla daha azdır. Bizdeki köpek balıkları kaçan küçük yavrulardır ve ılıman sulara gelen derin su balıklarıdır gözleri küçüktür. Köpek balığının kilosunu 50 TL’den satışa sunuyorum” diye konuştu.

HABER: GAMZE ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.