Uyuşturucu ile dramatik yolculuk

Günümüzde, insanların artık cep harçlığıyla bile madde bağımlısı olduğunu söyleyen Gül Gençlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Öz, iş ortamında özellikle sanayide çalışanlar arasında madde bağımlılığının yüksek oranda olduğunu söyledi.

Uyuşturucu ile dramatik yolculuk
Yayınlanma:

 

 

 

Kimyasal kökenli uyuşturucu maddelerin üretilmeye başlandıktan sonra bu uyuşturucu maddelere ulaşımında kolaylaştığını ifade eden Gül Gençlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Öz, günümüzde insanların cep harçlığıyla bile madde bağımlısı olduğunu ve bu maddenin çok kolay bir şekilde temin edildiğine dikkat çekti. 

‘BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ’ DEMEYİN

Öz, “Gençler, başlangıçta bir heves uğruna ya da bir arkadaş ortamında ‘Bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesiyle hareket ederek bu uyuşturucu maddeyi kullanmaya başlıyor ve böylece bir bataklığın içine giriyorlar. Daha sonra bunu bırakmaya yöneliyor ama bırakamıyorlar” dedi.

“KİŞİ İRADESİ İLE BAĞIMLILIKTAN KURTULAMIYOR”

Madde bağımlılığından kurtulmanın kişinin iradesi ile çok kolay olmadığına dikkat çeken Öz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bağımlı olan gençlerin bu durumdan kurtulabilesi için önce arındırılması gerekiyor. Arındırılması da genellikle medikal tedavi ile oluyor. Ama kişi madde bağımlılığından ne kadar arındırılırsa arındırılsın o uyuşturucu maddeyi tekrar kullanma olasılığı çok yüksek oluyor.”

“ARTIK HER SOKAKTA MADDE BAĞIMLISI GÖRÜYORUZ”

Daha çok sosyoekonomik durumların kişiyi madde bağımlılığına yönlendirdiğini söyleyen Öz, “Derneğimize madde bağımlılığından kurtulmak için günde bir iki kişi geliyor. Tabii aileler daha çok geliyor. Çünkü kullanan kişileri derneğe getirtmek her zaman mümkün olmuyor. Aslında asıl önlem kişi bağımlı olmadan önce alınmalı. Yani kişiyi bağımlılıkla hiç tanıştırmamak gerekiyor. Yine bu noktada emniyetin çalışmaları var. Hatta son zamanlarda operasyonları artırdılar. Ama maalesef uyuşturucu madde kullanımı çok yaygın ve hemen hemen her sokakta madde bağımlısını görebiliyoruz artık” şeklinde konuştu.

“HER BAĞIMLI BİR SATICI ADAYIDIR”

Madde bağımlısı olan kişilerde izlenmesi gereken yollara da değinen Gül Gençlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Öz, “ Her konuda olduğu gibi bu konuda da asıl iş ailelerle düşüyor. Aile yanlış davranışlar ile çocuklarını madde bağımlılığının dibine itebiliyor. Çocuk madde bağımlısı olduktan sonra hem kendine, hem ailesine hem de başkalarına zarar vererek, hırsızlık yaparak, gasp yaparak başka yollardan para kazanmaya çalışıyor. Ya da en kolayı satıcı olmak oluyor. Aynı zamanda her bağımlı bir satıcı adayıdır” ifadelerine yer verdi.

“BAĞIMLILIK SANAYİDE ÇALIŞANLARDA DAHA FAZLA”

Uyuşturucu maddenin sadece okullarda değil, iş ortamında da özellikle sanayide çalışanlar arasında daha yüksek oranda kullanıldığını söyleyen Öz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gül Gençlik Derneği olarak daha çok ailelerin eğitimine önem veriyoruz. Çünkü çocuk, zamanının çoğunu bilinç bulanıklığı ile geçiriyor. Kafası yerinde olan da aile olacaktır. Yine risk altında olan çocukları korumaya yönelik tedbirler alıyoruz. Yani abla, ağabey kullanıyorsa kardeşleri korumaya çalışıyoruz. Tabii biz bunları yaparken sosyologlardan, psikologlardan ve psikiyatrilerden yardım alıyoruz. Yine onlar için sosyal alanda, eğitim alanında, spor alanında projeler hazırlıyoruz.” (Kader Eşiyok) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.