Vali Canbolat, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti

Konya Valisi Yakub Canbolat, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Vali Canbolat, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti
Yayınlanma:

Cemiyet binasında gerçekleştirilen ziyarete Vali Canbolat’ın yanı sıra Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir, cemiyet üyeleri, yerel ve ulusal basın çalışanları katıldı.
Toplantıda konuşan Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun bünyesinde çalıştıklarını söyledi. Üyelerle birlikte çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Özdemir, “Cemiyet olarak 326 üyemiz var. 198 tane arkadaşımızın basın kartı ve basın kartı müracaatı olan var. Yani üyelerimizin hemen hepsi basın mensubu arkadaşlarımız” dedi.
Konya Gazeteciler Cemiyetine iadei ziyareti maksatlı geldiklerini kaydeden Vali Canbolat ise, Konya’nın Büyükşehir olmasından kaynaklanan, yoğun gündemde çalışan bir il olduğunu söyledi. Konya’nın 15 Temmuz’da yüzünün akıyla çıkan illerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Vali Canbolat, “Konya idaresiyle, devletiyle, milletiyle 15 Temmuz akşamından itibaren sivil demokrasi anlayışı ile demokrasiyi yıkmaya çalışan insanlara karşı, örgüte karşı, bu hain girişime karşı, dik duran ve bunu da sonuna kadar ortaya koyan bir toplum oldu. Bu noktada biz Konya halkamızdan müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

“Basın, devletinin yanında milletinin yanında durdu"
Basının sadece Konya’da değil, tüm Türkiye genelinde hain girişim karşısında dik durduğunu söyleyen Vali Canbolat, “Basın, devletinin yanında milletinin yanında durdu. Basın Speküle edilebilecek haberler de yapmadı. Sağlıklı yürütülmesi gereken bir sürecin içinden geçiyoruz. Bu dönemde basınımızın gösterdiği hassasiyetten dolayı, Türkiye genelinde ve özelde de Konya basınımıza ben teşekkür ediyorum. İnşallah 15 Temmuz’un sendromu, sıkıntıları Konya’da hafif atlatılır. Öyle atlatıldığı kanaatindeyim. Topluma sıkıntı yaratmayacak şekliyle doğal süreciyle bu işlerin hallolması noktasında gayret sarf ediyoruz. Tabi ki bu hain örgütü Konya'mızdan da temizlenmesi ve topluma ve devlete zarar vermeyecek hale getirilmesi bizim asli görevimizdir” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.