Vatandaş ve jandarma arasındaki gerginlik

Konya’da ölümlü trafik kazasının ardından vatandaşlar ve jandarma ekipleri arasında gerginlik yaşandı

Vatandaş ve jandarma arasındaki gerginlik
Yayınlanma:

Konya’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, kazanın ardından mahalle sakinleri karayolunu ulaşıma kapattı. Çok sayıda polis ve jandarmanın sevk edildiği olayda vatandaşlar güçlükle sakinleştirilerek karayolu trafiğe açıldı

Kaza, saat 23.15 sıralarında Konya Adana Karayolunun 50. kilometresi İsmail Mahallesi Kavşağında meydana geldi. İddiaya göre, İbrahim Akıcı (27) yönetimindeki 42 HU 560 plakalı kamyonet ile Yusuf Seyit H. yönetimindeki 31 AVJ 68 plakalı tır kavşakta çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile kamyonet yol kenarına savrulurken, tır şarampole inerek durabildi. Kazada kamyonet sürücüsü İbrahim Akıcı olay yerinde hayatını kaybetti, tır sürücüsü yaralandı. Yaralı tır sürücüsü ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı gören İsmil Mahallesi sakinleri hemen olay yerine gelirken, araç sürücüsü İbrahim Akıcı’nın cansız bedenine ulaştı. Vatandaşlar, yol üzerinde çok sayıda trafik kazası olduğunu söyleyerek tepki gösterip karayolunu ulaşıma kapatırken, zaman zaman gergin anlar yaşandı. Bunun üzerine mahalleye çevik kuvvet ekipleri, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve jandarma ekipleri sevk edildi. Güvenlik güçleri bir saatten fazla kapalı kalan karayolunu ulaşıma açmak için vatandaşları ikna etmeye çalıştı. Tepkili kalabalık yolu açmayınca güvenlik güçleri kalabalığa biber gazı ile müdahale etti. Bu sırada karayolundan geçmek isteyen bir sürücüye vatandaşlar tepki gösterdi, izin vermedi ve gerginlik yaşandı. Vatandaşların dağılmasıyla karayolu tekrar ulaşıma açıldı.

Kazada hayatını kaybeden araç sürücüsünün cansız bedeni ise olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından morga kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.