Konya semt pazarında fiyatlar nasıl?

AB TV Konya halkına mikrofon uzattı: Konya’da pazar fiyatları nasıl, en ucuz ve pahalı ürünler hangileri, halk fiyatlardan memnun mu?

Konya semt pazarında fiyatlar nasıl?
Yayınlanma:

“VATANDAŞ KAZANSIN BİİZM KAZANMAMIZA GEREK YOK.”

Bir pazar esnafı: “Tezgahta portakal limon mandalina elma ve armut satıyorum. Fiyatlar markete karşılık güzel. Markette armut 30 TL ise bizde 20 TL, portakal 15 TL ise bizde 7.5 TL. Bizim müştereliler seviniyor. Geliyorlar onar onar alıyorlar. Öyle tepki gösteren kimse yok. “Sen bunu çalıp da mı geliyorsun?” diyorlar. Bende bahçeden alıp geliyorum diyorum. Kimine 1 TL yeter kimine de 10 TL yeter. Farkımız var yani. Vatandaş kazansın bizim kazanmamıza gerek yok.” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞINA SON VERİLMESİNİ İSTİYORUZ.”

Başka bir pazar esnafı: “Kivi, kabak, domates, salatalık satıyoruz ama satamıyoruz. Neden; insanlar almıyor. Çünkü biz kaliteli yaşam istiyoruz. Bu hayat pahalığına son verilmesini istiyoruz. Ben 1 aylık maaşımla 30 gün rahat bir şekilde geçinmek istiyorum ama geçinemiyoruz. 1 aylık maaşım 10 gün anca yetiyor. Bankalara borçlanıyoruz ve bunu ödeyeceğim diye adamın ömrü geçiyor. 1 yıl boyunca adam sadece 1 ev 1 arabaya almaya çalışıyor. Biz bunun son bulmasını istiyoruz. Pazarda en pahalı ürün kıl biber kilosu 30 TL, patlıcan var kilosu 60 TL. Müşterilerde talep ucuz mala ve çürük mala var. Kalkıp insan kaliteli bir eşya alamıyor, her malın ikinci elini alıyor. Birinci el mal bizde satamıyoruz. Mesela kabak. Bu kabağın şu anda hakkı 3-5 TL arası. Biz kaç paraya satıyoruz; 10-20 TL arası. Burada en ucuzu biz satıyoruz.” dedi.

“ALIM GÜCÜ DÜŞÜK”

Bir esnaf ise: “Balık az çıkıyor şu anda. Sardalya satıyoruz 70 TL, Karadeniz hamsisi normalde 100 TL ama iş durumu potansiyeli biraz düştüğü için hamsiyi 70 TL’ye çektik, istavrit 70 TL, alabalık 250 TL, sazan 150 TL, uskumru 150 TL, sazan 130 TL, Ege-Marmara balığı 70 TL. Şu anda balık fiyatları bu durumda yani. Ramazan'da ne olur bilemeyiz ama alım gücü de çok zayıf. Fiyatları yüksek olduğu için biraz zayıfladı, işler düştü biraz. Vatandaşın şu anda aldığı aylık belli. Ucuz oldu mu illaki alıyorlar.” dedi.

“KURUYEMİŞ ARTIK LÜKS İHTİYAÇ OLDU.”

Bir pazar esnafı ise: “Örnek veriyorum dışarıdan gelen Özbekistan üzümünün kilosu burada 400 TL. Vatandaş alamıyor, alım gücü kalmadı. Kuruyemiş artık zaruri ihtiyaç haricinde lüks ihtiyaç oldu. Bamyanın kilosu 6 ay önce 600 TL idi, şimdi toplam bin TL oldu. Yani fiyatlar aşırı yüksek olunca ufak hesabı tamamen bitti. Ne yapacağız biz de şaşırdık, ne iş yapacağımızı bilmiyoruz.” dedi.

“ZAMLARDAN BİZDE VATANDAŞ DA MEMNUN DEĞİL.”

Başka bir pazar esnafı ise: “Süt ürünleri satıyoruz. Bir ay önce 250 TL’ye sattığımız tereyağını şimdi 330 TL’ye satıyoruz. Bu zamlardan ne biz memnunuz ne de halk memnun. Biz bu zamların geri çekilmesini istiyoruz, tek amacımız bu. Elimizden geldiğince uygun fiyata satmaya çalışıyoruz. Vatandaştan talep oluyor. Eskiden emekliye veresiye veriyorduk. Şimdi o veresiye verme şansımız da kalmadı. Çünkü 10 bin TL maaşla insanlar kirasını mı ödesin, alışveriş mi yapsın, pazara mı gelsin, elektrik, su faturasını mı ödesin? Yapamaz o parayla. Yani o yüzden biz de onlara karşı veresiyeyi kaldırmak zorunda kaldık.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.