WhasApp'ta yeni dönem başladı!

iOS 10 güncellemesi sayesinde iPhone telefonların konuşan yardımcısı Siri üzerinden WhatsApp mesajları da yazılabilecek.

WhasApp'ta yeni dönem başladı!
Yayınlanma:

WhatsApp’ın son güncellemesi geçtiğimiz günlerde yayınlandı. 88.4 MB boyutundaki 2.16.10 seri numaralı güncelleme, WhatsApp’ı iOS 10’un özelliklerinden daha iyi yararlandırmayı hedefliyor.

iOS10 ile iPhone’lara gelen en önemli özelliklerden biri, Siri’nin farklı aplikasyonlarla çalışabilir hale gelmesiydi. WhatsApp da bu özelliği hemen kullandı ve son güncellemesinde Siri ile entegrasyon sağladı. Artık bu sayede, Siri’ye verilen sesli komutlarla WhatsApp mesajı yazılabiliyor veya WhatsApp görüşmesi başlatılabiliyor.

EMOJİLER ARTIK DAHA BÜYÜK

Söz konusu güncelleme iOS platformunda bir süredir kullanılan “Emojilerin büyük görünmesi” özelliğini Android WhatsApp beta uygulamasına getirdi. Günlük hayatta kullanıcıların kullandığı emoji'ler, son güncellemeyle birlikte Android WhatsApp beta uygulamasında daha büyük görünmeye başladı.

Beta sürümde kullanıcılar aynı mesajda dört ya da daha fazla emoji gönderdiğinde, emojiler standart boyutta görünecek. WhatsApp beta test kullanıcıların yararlandığı özelliğin kısa süre içerisinde tüm Android kullanıcıları için yayınlanacağı belirtiliyor.

TEPKİ ALMIŞTI

Şu an için Android WhatsApp beta test kullanıcıların yararlandığı özelliğin kısa süre içerisinde tüm Android kullanıcıları için yayınlanacağını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde bu adımı ile bir ilke imza atan WhatsApp'ın aldığı karara tepkiler devam ediyor. Gelen tepkiler üzerine açıkla yapan şirket, kullanıcılarının gizliliğinin ihlal edilmeyeceğinin altını çizdi ve söz konusu paylaşımın kötüye kullanılmayacağını öne sürdü.

Aynı açıklamada Facebook ile veri paylaşımının kullanıcılara sunulacak hizmetin kalitesini artıracağı iddiasına da yer verildi. Her ne kadar WhatsApp yeni özelliğin istenmemesi halinde (30 gün içerisinde) kullanıcının yeni sözleşmenin bağlayıcılığından kurtulabileceğini belirtse de pek çok güvenlik uzmanı bu işlemin bile WhatsApp'ın Facebook ile veri paylaşmasının önüne geçmeyeceği görüşünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.