Yanlış yöntemlerle kilo vermeye çalışmayın

Günümüzde insanların en büyük problemlerinden biri alınan fazla kilolar ve bu kiloların nasıl verileceği

Yanlış yöntemlerle kilo vermeye çalışmayın
Yayınlanma:

Günümüz dünyasında kilo almak artık çok kolay,kilo vermek ise bir o kadar zahmetli hale geldi. Günümüzde gerek geleneksel yemek kültüründen kopuş gerekse gelişen teknoloji bu duruma zemin hazırlayan unsurların başında geliyor.

 

“KİLO VERMEDE EN ÖNEMLİ UNSUR METABOLİZMA”

Kilo vermenin sanıldığı kadar kolay olmadığını söyleyen Diyetisyen Ayşe Duran, “Kilo vermede en önemli unsur metabolizma, kişinin bağırsaklarında bulunan probiyotik dediğimiz canlı bakteriler var kişi kilo aldıkça bu probiyotik sayısı azalıyor bu canlı bakteriler azaldıkça kişinin kilo vermesi zorlaşıyor. Kilo vermede bir diğer önemli husus hormonal kan değerleri bunların başında ise insülin hormonu, D vitamini hormonu, tiroid hormonu geliyor. D vitamini sanıldığının aksine vitamin olmasının dışında vücutta hormon olarak bulunur bu hormonun eksikliği ise ciddi anlamda kilo vermeyi engeller. İnsanların  bildiği bir yanlış söz konusu D vitamini ve B12 vitamini takviyesi alındığı zaman kilo alacağını düşünüyorlar bu düşüncelerin aksine vücudumuzda vitaminler eksikse kilo vermeyi engeller” dedi.

 

SAAT 6’DAN SONRA YEMEK YEMEME KAVRAMI YANLIŞ”

İnsanların yaşam şartlarının beslenme şekillerini doğrudan etkilediğini söyleyen Diyetisyen Ayşe Duran, “Saat 6’dan sonra yemek yemeyecek kişinin herhangi bir sağlık problemi olmaması gerek kişinin herhangi diyabet ve şeker hastalığı yok ise ve uyku saati gece 11 veya 12 arasında ise bir şey yemeyebilir bitki çayı, maden suyu ve su içebilir. Ama genel olarak herkes saat altıdan sonra bir şey yiyemez dersek bu yanlış olur ve kişilerin sağlığına daha zarar verici durumlar ortaya çıkarabilir” dedi.

 

SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ”

Kilo verme yöntemlerinin kişiden kişiye değiştiğini söyleyen Diyetisyen Ayşe Duran, “Kilo vermede en önemli unsurlardan bir tanesi de su tüketimi günlük mutlaka 2 ile 3 litre arasında su tüketmeliyiz. Tabi burada önemli suyun doğru zamanda tüketilmesi yemekten 15-20 dakika önce ya da 15-20 dakika sonra yemek esnasında su tüketimi sağlıklı bir yöntem değil. Sosyal medyada ticari amaçlı üretilen kilo verme yöntemleri kesinlikle uygun değil. Biz gelen hastamızın ilk önce kan değerlerine bakarız, beslenme öyküsünü alırız ve kişiye özgü bir diyet programı uygularız” dedi.

(Seyit Mehmet Kavuncu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.