Yaptıkları model uydu ile Türkiye birincisi oldular

Akdeniz Üniversitesi'nde öğrencilerinden oluşan ekip, 6,5 ayda geliştirdikleri model uydu ile Türksat 2. Ulusal Model Uydu Yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti.

Yaptıkları model uydu ile Türkiye birincisi oldular
Yayınlanma:

Akdeniz Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan ekip, 6,5 ayda geliştirdikleri model uydu ile Türksat 2. Ulusal Model Uydu Yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti.

Türksat 2. Ulusal Model Uydu Yarışması'na 7-9 Eylül'de katılan Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Atilla Turgut Özyazgan, Şener Delibaş, Tahirhan Yıldızoğlu, Zeynel Deniz Arıcı ve Ali Türkay Avcı, koordinatörleri Doç. Dr. Selçuk Helhel yönetiminde başarılı bir çalışmaya imza attı.

Akdeniz Üniversitesi Endüstriyel ve Medikal Uygulamalar Merkezi Elektro Manyetik Uyumluluk Laboratuvarlarında çalışmalar yapan öğrenciler, geliştirdikleri model uydu ile Türksat 2. Ulusal Model Uydu Yarışması'na katılarak Türkiye birincisi oldu.

Akdeniz Üniversitesi Elektromanyetik Alanlar ve Mikro Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Helhel, yarışmada 4 temel ölçünün dikkate alındığını söyledi. Bunların haberleşme sistemleri, titreşim, düşme ve dayanıklılık olduğunu belirten Helhel, standart uydularda bulunması gereken bu özelliklerin araştırmalarını öğrencilerin, üniversitedeki elektro manyetik dalgalardan arındırılmış merkezde gerçekleştirdiklerini belirtti.

Öğrencilerin bu özellikleri taşıyan model uyduyu kendilerinin tasarladığını anlatan Helhel, 6,5 aylık sürede hazırlanan uydunun tamamen öğrencilerin başarısı olduğunu vurguladı. Aşama aşama yapılan yarışmaya 30 takımın katıldığını ve sayının zamanla 15'e düştüğünü kaydeden Helhel, finale kalan 12 takımın tasarladıkları model uyduyu uçurmayı başarabildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.