YAŞ kararlarının dikkat çeken isimleri

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında terfi eden isimler arasında, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında vücuduna isabet eden 7 kurşuna rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen Albay Davut Ala da yer aldı.

YAŞ kararlarının dikkat çeken isimleri
Yayınlanma:

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında terfi eden isimler arasında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında vücuduna isabet eden 7 kurşuna rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen Albay Davut Ala ile "Balyoz planı" davalarında hapis cezası verilen Kurmay Albay Ayhan Türker Koçpınar, Kurmay Albay Ayhan Gedik, Kurmay Albay Şafak Duruer ve Kurmay Albay Yavuz Kılıç da yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen YAŞ toplantısında alınan kararlar kapsamında terfi alan veya görev süresi uzatılan isimler arasında kumpas davası mağdurları, emekli olmaya zorlandıktan sonra yeniden göreve dönen ve darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarınca derdest edilenler de bulunuyor.

FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında vücuduna isabet eden 7 kurşuna rağmen kışlasını darbecilere teslim etmeyen Albay Davut Ala tuğgeneralliğe yükselen isim olarak dikkati çekti. Darbe girişimi sırasında FETÖ'cülere engel olmaya çalışırken karargahta derdest edilen Hava Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümgeneral Mehmet Özlü de bir üst rütbeye terfi eden isimler arasında yer aldı.

"Yuva"ya dönenlere terfi

Diyarbakır'dan uçakların kalkmasına engel olarak darbecilerin Ankara'ya bordo bereli askerleri getirme planını bozan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı Harekat Komutanı Kurmay Albay Özkan Edip Akgülay da tuğgeneralliğe terfi etti.

"Balyoz planı" davalarında hapis cezası verilen Kurmay Albay Ayhan Türker Koçpınar, Kurmay Albay Ayhan Gedik, Kurmay Albay Şafak Duruer, Kurmay Albay Yavuz Kılıç tuğamiralliğe yükseldi. İzmir'deki sözde "casusluk davası" kapsamında hapis yatan Pilot Kurmay Albay Oğuz Okuyucu ile söz konusu davanın bir diğer mağduru Deniz Kurmay Albay Deniz Özkütük de terfi eden diğer isimler oldu.

FETÖ'cüler tarafından emekliliğe zorlandıkları ortaya çıkan ve yeniden TSK'ya dönme imkanı tanınan isimlerden Pilot Kurmay Albay Yaşar Kadıoğlu ile Pilot Kurmay Albay Fidan Yüksel de terfi etti.

Görev süresi uzatılan isimler

Şırnak'ta helikopter kazası sonrası şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın yerine Şırnak 23. Piyade Tümen Komutanlığına atanan Tümgeneral Veli Tarakçı, rütbesindeki görev süresi uzatılan komutanlar arasında yer aldı.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Nihat Kökmen ile Deniz Kuvvetleri Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu görev süresi uzatılan diğer isimler oldu.

Kılıçdaroğlu'nun karşılanması

Görev süresi bir yıl uzatılan isimler arasında Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer de yer aldı. Biçer hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığını ziyaretinde askeri törenle karşılanması nedeniyle inceleme yapılmıştı.

FETÖ'cülerin kumpasıyla Poyrazköy Davası'nda hapse atılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Sualtı Taarruz timleri komutanı Albay Mustafa Turhan Ecevit ve yardımcısı Deniz Albay Ercan Kireçtepe de hizmet süresi iki yıl uzatılanlar listesinde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.