Yasaklara uymayanlara gözaltı

Yasak olmasına rağmen birçok seçmen, kullandıkları oyları cep telefonlarıyla fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı.

Yasaklara uymayanlara gözaltı
Yayınlanma:
Güncelleme:

298 sayılı kanunun 92’nci maddesi gereğince seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy kabinine girmesi yasak olmasına rağmen, bazı seçmenlerin oy pusulasını cep telefonlarıyla çekip sosyal medyada paylaşması dikkat çekti. Seçmenler, oy pusulalarının fotoğraflarını Facebook ve Twitter hesaplarından paylaşmaya devam ederken, kanun, seçmenin görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy kabinine girmesini açık bir şekilde yasaklıyor. Buna rağmen seçmeler üzerinde “Evet” mührü bulunan oy pusulasını sosyal medya üzerinden paylaştı.

PEKİ, KANUN NE DİYOR?

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kanunda bu durum için şöyle deniliyor: 298 sayılı kanunun 92’nci maddesi gereğince “Seçmenin, cep telefonu, fotoğraf veya film makineleri gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasaktır. Bu tür cihazlar, kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilir ve oy kullanma işlemi bittikten sonra seçme iade edilir.”

İHBAR ÜZERİNE GÖZALTINA ALDILAR

Yasak olmasına rağmen sosyal medya da üzerinde “Evet” mührü bulunan oy pusulasını cep telefonuyla çekerken yakalananlar hakkında ise Seçim Kanunu’na muhalefetten işlem yapıldı. Birçok ilde oy kullandıkları kabinde cep telefonu ile çekim yapanlar sandık kurul başkanlarının ihbarı üzerine gözaltına alındı. (Kader Eşiyok)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.