5 dakikada acuka tarifi... Nasıl hazırlanır?
Hem meze hem kahvaltılık olarak tüketilen acuka nasıl yapılır? İşte en pratik şekilde hazırlayabileceğiniz acuka tarifi…
MALZEMELER
3 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre bayat ekmek içi)
6 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
TARİF
Rondoda çekilmiş ya da ince kıyılmış cevizleri bir kaba alın ve üzerine domates, biber salçasını ilave edin.
Sonrasında rendelenmiş sarımsağı ekleyin.
Zeytinyağını da ilave ettikten sonra galeta ununu da ekleyip karıştırın.
Üzerine baharatları ekleyip, kremamsı bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Kavanoza koyup üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek buzdolabında muhafaza edebilir, dileğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.