Adı kadar tadı da güzel! Hatay usulü mualla nasıl yapılır?

Hatay’ın harika lezzetlerinden biri olan mualla, yani yeşil mercimekli, zeytinyağlı patlıcan yemeği tarifini sizler için hazırladık.

Adı kadar tadı da güzel! Hatay usulü mualla nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Mualla yemeği, Hatay yöresine ait bir yemektir. Yeşil mercimek, patlıcan, domates, soğan ve baharatlardan yapılır. Etsiz olmasına rağmen oldukça doyurucu ve lezzetlidir.

Mualla yemeğinin yapılışı oldukça kolaydır. Öncelikle yeşil mercimekler yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine su eklenir ve haşlanır. Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır. Domatesler ve soğanlar da doğranır.

Haşlanan mercimeklerin suyu süzülür. Patlıcanlar, domatesler, soğanlar, salça ve baharatlar bir tencereye alınır. Üzerine mercimek suyu eklenir ve karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir.

Mualla yemeği, sıcak olarak servis edilir. İsteğe göre üzerine maydanoz serpiştirilebilir.

Mualla yemeğinin malzemeleri ve yapılışı şu şekildedir:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Yeşil mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin ve haşlayın.
  2. Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın. Domatesleri ve soğanları da doğrayın.
  3. Haşlanan mercimeklerin suyu süzülür. Patlıcanlar, domatesler, soğanlar, salça ve baharatlar bir tencereye alın. Üzerine mercimek suyu ekleyin ve karıştırın.
  4. Kısık ateşte pişirin.
  5. Sıcak olarak servis edin.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.