Akşama ne yapayım diye düşünüyorsanız bu tarif size göre! Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

Şebit olarak da bilinen, hamurunu evde kolaylıkla yapabileceğiniz Kayseri usulü yağlama görüntüsü ile iştahları kabartıyor.

Akşama ne yapayım diye düşünüyorsanız bu tarif size göre! Kayseri yağlaması nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Kayseri yağlaması, Kayseri'nin meşhur bir yöresel yemeğidir. İnce açılmış lavaşların arasına kıymalı harç konularak yapılan bir yemektir. Kayseri yağlaması genellikle kahvaltıda, ara öğünde veya akşam yemeğinde tercih edilir.

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

Malzemeler:

• 4 su bardağı un

• 1 paket kuru maya

• 1 tatlı kaşığı tuz

• 1 çay kaşığı şeker

• 2 su bardağı ılık su

Kıymalı harç için:

• 500 gram kıyma

• 2 adet soğan

• 2 adet yeşil biber

• 2 adet domates

• 2 diş sarımsak

• 1 yemek kaşığı salça

• 1 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Lavaş için:

1. Un, maya, tuz ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın.

2. Ilık suyu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.

3. Hamuru üzerini kapatarak ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.

Kıymalı harç için:

1. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.

2. Biberleri küçük küçük doğrayın.

3. Domatesleri rendeleyin.

4. Geniş bir tavada tereyağını eritip soğanı kavurun.

5. Soğanlar yumuşamaya başlayınca kıymayı ekleyip kavurun.

6. Biberleri ve domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.

7. Salçayı ekleyip karıştırın.

8. Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın.

Kayseri yağlamasını yapmak için:

1. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve ince ince açın.

2. Bir tepsiye 2 adet lavaş serin.

3. Üzerine kıymalı harçtan yayın.

4. Üzerine tekrar 2 adet lavaş serin.

5. Bu şekilde bütün malzemeleri kullanarak 11 kat lavaşlı bir tepsi hazırlayın.

6. Tepsinin üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin.

7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

8. Fırından çıkardıktan sonra ılınınca dilimleyerek servis yapın.

Kayseri yağlaması servise hazırdır.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.