Ayçiçek (Günebakan) Nedir? Ayçiçeğinin Faydaları Nelerdir? Ayçiçeği nasıl tüketilir?

İnsan sağlığı için önemini olduğunu okuduğunuz zaman şaşıracaksınız. Günebakan diğer bir ismi ile Ayçiçek’in faydalarını daha önce biliyor muydunuz?

Ayçiçek (Günebakan) Nedir? Ayçiçeğinin Faydaları Nelerdir? Ayçiçeği nasıl tüketilir?
Yayınlanma:

Görünüşü, güzelliği ve her şeyinden faydalandığımız Ayçiçek, kızartmalarda yağından, film izlerken çekirdeğin ve birçok amaçlarla üretilen ve tüketilen doğal besin ürünlerinden biri olmaya devam ediyor. Ayçiçeğin faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, Ayçiçek (Günebakan) Nedir? , Ayçiçeğinin Faydaları Nelerdir? Ayçiçeği nasıl tüketilir? Tüm bu soruların cevabı haberimizin detayında.

AYÇİÇEK (GÜNEBAKAN) NEDİR?

Tarladaki görüntüsü ile herkesi mest eden diğer adıyla Günebakan olan Ayçiçeği, papatyagiller familyasından çekirdekleri ve yağı için yetiştirilen sarıçiçekli bir tarım bitkisidir. Ülkemizde yüzde 70 oranında, özellikle Trakya ve Marmara bölgesinde yetiştirilir. İnsan sağlığı içinde yararlı olan ayçiçeğinin faydalarına gelin birlikte bakalım.

AYÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

İnsan sağlına faydalı olan pek çok madde yer alan Ayçiçeği, içeriğinde yüzde 90 oranında doymamış yağ oranına sahip olabilmektedir. Ay çekirdeği, belirli miktarda tüketildiğinde kilo vermeyi hızlandırır.

Yoğun oranda magnezyum içerir.

Kalp damar sağlığını geliştirmeye yardım eder.

Sağlıklı kolesterol miktarını destekler.

Depresyona iyi gelir.

Vücuttaki kızarıklık ve şişliği azaltır.

Tiroit hormonunu düzene sokar.

Sakinleştirici etkisi vardır.

AYÇİÇEĞİ NASIL TÜKETİLİR?

Ay çekirdeği, kuruyemişler arasında en çok tercih edilendir. Güneş ışığını seven sarı büyük çiçeklerin orta kısmında oluşan siyah çekirdekler türlerine göre değişiklik göstermektedir. Olgunluğu tamamlanan ayçiçekleri toplanıp uç kısımları kesilir. Çiçek olan kısımlarının ortasındaki çekirdekler toplanır. Orta kısmında oluşan bu çekirdekler taze olmalarının yanı sıra yumuşak ve yağlı bir yapıya sahiptir. Çıkartılan çekirdekler kurutulur. Tuzda kavrulur. Çiçekler ise çay yapımı için de ayrı kurutma sürecinden geçmektedir.

HABER:ALİ İSMAİL TAŞCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.