Böyle lezzetli profiterol yemediniz! Püf noktaları ile profiterol tarifi

Küçük küçük içi krema dolu hamurların verdiği büyük mutluluğu sizler de tatmak isterseniz dertsiz, tasasız, risksiz, pastaneden almışçasına lezzetli olan profiterolü evinizde denemelisiniz.

Böyle lezzetli profiterol yemediniz! Püf noktaları ile profiterol tarifi
Yayınlanma:

Profiterol, süt, un, tereyağı ve yumurta ile yapılan bir hamur tatlısıdır. İçi genellikle çikolata sosu veya krema ile doldurulur ve üzerine çikolata sosu, karamel sosu veya meyve sosu dökülerek servis edilir.

Malzemeler:

• 1 su bardağı su

• 1 su bardağı un

• 125 gram tereyağı

• 3 adet yumurta

• Çikolata sosu veya krema

• Çikolata sosu, karamel sosu veya meyve sosu (üzeri için)

Yapılışı:

1. Su, un ve tereyağını bir tencereye alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.

2. Hamur koyulaşıp top top olmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3. Yumurtaları tek tek hamura ekleyerek karıştırın.

4. Hamuru sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine 1 cm çapında toplar halinde sıkın.

5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

6. Profiteroller piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

7. İçlerini çikolata sosu veya krema ile doldurun.

8. Üzerlerini çikolata sosu, karamel sosu veya meyve sosu ile süsleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:

• Hamurun çok koyu olmamasına dikkat edin, aksi takdirde profiterolleriniz sert olur.

• Profiterolleri fırına vermeden önce fırının ısınmış olmasına dikkat edin, aksi takdirde profiterolleriniz çatlar.

• Profiterolleri fırından çıkardıktan sonra hemen servis etmeyin, soğuduktan sonra servis edin.

İsteğe Bağlı Malzemeler:

• 1/2 çay kaşığı vanilya özütü

• 1/2 çay kaşığı toz tarçın

İsteğe bağlı malzemeleri hamura ekleyebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.