Bu tarif başka yerde yok!.. Bol sütü, yumuşacık dokusu ile damaklarda iz bırakacak!

Hafifliği ve yapımının kolaylığı ile sofralarınıza çok yakışacak, az malzemeli güllaç tarifi ve püf noktaları nelerdir?

Bu tarif başka yerde yok!.. Bol sütü, yumuşacık dokusu ile damaklarda iz bırakacak!
Yayınlanma:

Hafifliği ve yapımının kolaylığı ile sofralarınıza çok yakışacak, az malzemeli güllaç tarifi ve püf noktaları nelerdir? Bol sütü, yumuşacık dokusu ile damaklarda iz bırakacak, arasındaki ceviz parçaları ile beğenileri kazanacak güllaç tarifini sizler de evlerinizde denemeyi unutmayın.
Cevizli güllaç, Türkiye'nin en sevilen tatlılarından biridir. İnce güllaç yaprakları, şekerli sütlü sos ve ceviz ile hazırlanan bu tatlı, hem lezzetli hem de besleyicidir.
Cevizli güllaç yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 10 adet güllaç yaprağı
* 2 litre süt
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 su bardağı ceviz

Yapılışı:
1. Süt ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar ısıtın.
2. Ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.
3. Güllaç yapraklarını ılık suda ıslatın.
4. Borcama bir güllaç yaprağı yerleştirin.
5. Üzerine bir kepçe sütlü sos gezdirin.
6. Üzerine ceviz serpin.
7. Aynı işlemi tüm güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.
8. Son kata da sütlü sos gezdirin.
9. Güllacı buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
10. Dinlenen güllacı dilimleyin ve servis yapın.
Cevizli güllacı daha lezzetli hale getirmek için, cevizleri rondodan geçirerek daha ince bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca, dilerseniz güllaç üzerine çilek, ahududu veya nar gibi meyveler de ekleyebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.