Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz paşa böreği tarifi nasıl yapılır?

Masterchef'te izleyiciler tarafından merak edilen Ege mutafığının sevilen lezzeti Aydın yöresine ait paşa böreği tarifi malzeme listesi ve nasıl yapılır? İşte detaylar...

Denedikten sonra vazgeçemeyeceğiniz paşa böreği tarifi nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Gece'nin beğenilen yemeği olan paşa böreği izleyiciler tarafından merak ediliyor. Aydın yöresine ait olan bu börek mutfakların vazgeçilmezi olacak!
MALZEMELER
500 gr un
3 büyük yumurta
Yeterince su
Tuz
İç malzemesi için:
250 gr kıyma
Yarım demet maydanoz
1 iri boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
Tuz
Üzeri için:
500 gr süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Haşlamak için:
2 – 3 su bardağı su
Tuz
Nasıl yapılır?
1-Tüm hamur malzemelerini yumuşak bir hamur olana kadar yoğurup 15 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirelim.

2-Hamur dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alarak tavanızın büyüklüğüne göre açalım. Ve her birini arkalı önlü tavada kızartalım, bol yumurtalı olduğu için puf puf olacaktır.

3-Ardından başka bir tavada kıymamızı kendi suyunu çekene kadar kavuralım ve ince kıyılmış soğanı da ilave ederek kavurmaya devam edelim.

4-Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ve diğer baharatları da ekleyerek tavayı ocaktan alalım.

5-Yufkaların sığacağı genişçe bir tavada suyu ve tuzu kaynatalım, kaynayan suya kızarmış olan yufkayı koyalım ve suda 1 dakika boyunca haşlayıp servis tabağına alalım.

6-Üzerine hazırlamış olduğumuz kıymalı harçtan yayalım, bu işlemi tüm yufkalar ve harç bitene kadar üst üste koyarak yapalım.

7-En üstüne hazırladığımız yoğurdu dökelim ve üzerine kırmızı biberli tereyağlı sos yapıp dökelim. Ve dilimleyerek servis edelim.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.