Dillere destan ezogelin çorbası tarifi!

Tok tutan özelliği ile lezzetli olduğu kadar faydalı bir çorba da olan ezogelin çorbası tarifi tam size göre!

Dillere destan ezogelin çorbası tarifi!
Yayınlanma:

Tok tutan özelliği ile lezzetli olduğu kadar faydalı bir çorba da olan ezogelin çorbası tarifi tam size göre!

Ezogelin çorbası, Türkiye'nin en sevilen çorbalarından biridir. Mercimek, bulgur, pirinç, domates, soğan ve baharatlardan yapılır. Ezogelin çorbası, lezzetli ve doyurucu bir çorbadır. Özellikle kış aylarında tercih edilir.

Ezogelin çorbası yapmak için öncelikle mercimekler yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine su eklenir ve haşlanır. Mercimekler yumuşadıktan sonra bulgur ve pirinç eklenir. Pirinçler de yumuşadıktan sonra domates, soğan ve baharatlar eklenir. Çorba kaynayana kadar pişirilir.

Ezogelin çorbası, sıcak olarak servis edilir. İsteğe göre üzerine pul biber veya nane serpiştirilebilir.

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin ve haşlayın.
  2. Mercimekler yumuşadıktan sonra bulgur ve pirinç ekleyin. Pirinçler de yumuşadıktan sonra domatesleri, soğanı ve baharatları ekleyin.
  3. Çorba kaynayana kadar pişirin.
  4. Sıcak olarak servis edin.

Püf Noktaları:

  • Mercimekleri haşlarken çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Pirinçleri haşlarken çok fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Çorbayı çok fazla koyulaştırmamaya dikkat edin.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.