Grip en hızlı nasıl geçer - Gribe ne iyi gelir - Grip belirtileri nelerdir

Grip kış aylarında özellikle ülkemizde yoğun olarak görülmektedir. Herkes hayatında bir defa dahi olsun grip olmuştur. Grip nasıl geçer? Grip en hızlı nasıl iyileşir? Gribe ne iyi gelir? Hepsi yazımızda...

Grip en hızlı nasıl geçer - Gribe ne iyi gelir - Grip belirtileri nelerdir
Yayınlanma:
Güncelleme:

Grip en hızlı nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir?

Önümüz kış olduğu için grip büyük dert. Grip, burun akıntısı çok önemsenmese de önlem alınmazsa ciddi hastalıklara yol açabilir. ‘Grip en hızlı nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir?’ Detaylar haberimizde.

Grip belirtileri nelerdir?

Grip olan kişilerde, ateş yükselmesi, burun akıntısı veya tıkalı burun, baş ağrısı, soğuk terleme ve titreme gibi belirtiler görünür. Bunlar üzerinizde varsa en hızlı şekilde önlem almanız gerekir.

Gribe ne iyi gelir?

  • Boğaz Ağrısına Karbonatlı Su
  • Tıkanan Burunlara Papatya Buharı
  • Öksürük Kesici Ballı Zencefil
  • Yorgun Gözlere Çay Uygulaması
  • Güç Verici Bitki Çayı Takviyesi
  • Doğal Beslen Doğal Olarak Güçlen!
  • Beslenmenizi İyileştirin
  • Bol Bol Su İçin
  • Uzman Önerilerine Uyun

gribe-iyi-gelecek-bitkisel-cozumler.jpg

Gribe iyi gelecek doğal çözümler nelerdir?

  1. Karbonatlı Su

1 su bardağı suya 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı koyarsanız boğaz ağrınızı hafifletir. Karbonat mikropların güçlenmesini engeller ve hastalığı atlatmanızda size yardım eder.

  1. Papatya Buharı

Üst solunum yollarını açan papatya kurusu, nem ihtiyacınızı karşılar. Ilık suya birkaç tane papatya kurusu koyun ve evinizde kullandığınız soba ya da kaloriferin üstüne asın. Buharlaşan papatya suyu evin nem dengesini sağlayarak burun tıkanıklığını önlemede etkili olacaktır.

  1. Ballı Zencefil

Kuru ve gıcık öksürüğü engellemek için ballı ve zencefilli bir karışım hazırlayıp sabah-akşam 2 şer tatlı kaşığı alabilirsiniz. Zencefil, vücudun savunma mekanizmasının harekete geçmesini sağlar ve biraz ateşi yükselterek bünyenin mikroplarla mücadele etmesini destekler. Bal ise hastalıkla mücadeleyi kolaylaştırırken vücut direncini artırarak tekrar grip olma olasılığını en aza indirecektir.

  1. Çay Uygulaması

Çayın birkaç damlasını temiz bir pamuğa damlatarak gözlerde bekletmek size iyi gelecektir. Alerjik grip ve kızarmış gözler için çay pansumanı yöntemini deneyebilirsiniz.

  1. Bitki Çayı Takviyesi

Vanilya çubuğu, tarçın kabuğu, kuşburnu, portakal kabuğu, ıhlamur ve adaçayı ile kendinize bir çay demlemelisiniz. Bu çayın kokusu gripten dolayı gelişen nefes alma sorununuzu çözerek vücut direncinizi artıracaktır. Gece uyumadan önce bu şifalı çaylardan içerseniz daha rahat uyuyabilirsiniz.

  1. Doğal Beslenme Sizi Güçlendirir

Kemik sulu limonlu çorbalar, tavuk suyuyla yemekler ve taze meyveler ile kuru yemişlerle dolu tabaklar gribi hafif atlatmak için geçmişten beridir en çok tercih edilen seçeneklerdendir.

  1. Beslenmenizi İyileştirmelisiniz

Vücudunuzun grip ve çeşitli hastalıklara karşı olan direncinin diri olmasını istiyorsanız abur cubur tüketiminden kaçınmalısınız. Gribe en etkili çözümlerden birisi dinlenmektir. İstirahat ettiğiniz odanın havasının temiz olmasına dikkat etmelisiniz.

  1. Bol Bol Su İçmelisiniz

Su, gribe iyi gelen içecekler içinde zirvenin sahibidir. Grip başlangıcına ne iyi gelir diyenlerin de bol bol su içmesi tavsiye edilir. Böylelikle hastalık ilerlemeden mikroplar vücuttan kolayca atılır. Su tüketimi iyileşme sürecini kısaltır.

  1. Uzman Önerilerine Uymalısınız

Grip tedavisi nasıl yapılır?

Grip şiddetine göre tedavinin nasıl yapılacağı değişkenlik gösterir.

Mevsimsel geçiş dönemlerinde aşı yaptırmak sizi virüslerden koruyacaktır.

Tedavi için çoğunlukla burun spreyi, nefes açıcı spreyler, vitamin takviyeleri ve hekimin izniyle virüslere karşı ilaç tedavisi verilir.

Virüsten korunmak için ne gibi önlemler alınmalı?

Ellerin sık sık yıkanması, hapşırırken veya öksürürken ağzın ve burnun kol ile kapatılması ve hasta kişi sayısının arttığı dönemlerde kalabalık ortamlardan uzak durulması gerekir.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri için alanında uzman bir doktora başvurmalısınız. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar içindir. Sağlıkla kalın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.