Gül nedir? Gülün faydaları nelerdir?

Geçmişten günümüze gelen ve birçok alanlarda kullanılan gül hakkında bildikleriniz tamamen değişecek.

Gül nedir? Gülün faydaları nelerdir?
Yayınlanma:

Geçmişten günümüze gelen ve birçok alanlarda kullanılan gül hakkında bildikleriniz tamamen değişecek.

Yağından reçeline, çayından suyuna, şurubundan ve birçok alanlarda kullanılan Gül’ün insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Osmanlı döneminde de önemli yere sahip olan Gül, hoş kokusu ve ferahlatıcı özelliği ile insanın ruhunu okşatmaktadır, genellikle şerbeti, suyu ve yağı kullanılmıştır. Peki, Gül Şurubunun Faydaları Nelerdir? , Gül Çayının Faydaları Nelerdir? , Gül Yağının Faydaları Nelerdir? , Gül Suyunun Faydaları Nelerdir? , Gül Reçelini Faydaları Nelerdir? , detaylar haberimizde..

GÜL NEDİR?

Rosaceae familyasının Rosa cinsinden, odunsu ve güzel kokulu bitki türlerinden biri olan Gül, güzellikleriyle ve kokularıyla bizi büyülemektedir. Parklarda, bahçelerimizi, balkon ve aynı zaman da terasları süslemektedir. Gülün kökeni ise Asya'ya dayanmaktadır. Daha az sayıda olan türleri ise Avrupa da, Kuzey Amerika ve Kuzeybatı Afrika'da yetişmektedir.

Tarih boyunca hep sevilen ve sevdiklerimize verdiğimiz Gül aslında yüzyıllardır süregelen birçok hastalığa deva olduğu gibi birçok yemek ve içeceklerde kullanılan ender türlerden bir bitkidir.

GÜL ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Hoş kokusundan ferahlatıcı özelliğine kadar inanılmaz faydaları olan ve evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz Gül çayının faydaları kısaca şunlardır.

Gül çayı; Sakinleştirici bir özelliğe sahiptir, ağız kokusunu önler, cildi temizler ve nemlendirir, bademcik rahatsızlıklarına iyi gelir, ishali önler, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir, kan şekerini düzenler, adet sancısını giderir, yaraların temizlenmesinde genellikle kullanılır, kan şekerini düzenler ve ishali önler.

GÜL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kozmetik alanında da sıklıkla kullanılan yağlardan biri olan Gül yağı, sağlıktan cilt bakımına kadar pek çok alanlarda faydalıdır. Gül’ün faydaları ise kısaca şunlardır.

Gül yağı; Cildin esnekliğini korur, cildin daha canlı ve aydınlık olmasını sağlar, saçların daha parlak ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur, kepek ve egzama gibi saç deri rahatsızlıklarını önler, solunum yollarını açar, solunum yolu temizler, ölü hücrelerden arındırarak yeni ve sağlıklı hücreler oluşturmada etkilidir, cildin nem dengesini korur, kırışıklık görünümünü en aza indirgemekte faydalıdır, bel ve karın bölgelerini uygulandığı zaman yağ yakım hızını 2 katına çıkartır, bacaklardaki selülit oluşumunu önüne geçer, sindirim sistemini için faydalıdır, ciltteki yara ve izleri tedavi etme konusunda başarılıdır.

GÜL SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Gül suyu, cilt bakım konusunda yüzyıllardır kullanılmaktaydı. Günümüzde birçok ürün ve kimyasal içeriklerin cilde olumsuz etkileri olmaktadır. İnsanlar ise çareyi doğanın mucizevi kaynaklarında aramaya yönelmiştir. Gül suyunun faydaları ise kısaca şu şekildedir.

Gül suyu; Cildi nemlendirir, şişliği azaltır, hassas ciltlerde kullanılabilir, yaşlanmayı yavaşlatır, pH dengesini korur, toksinlerin atılmasına yardımcı olur, egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarına karşı korur ve cilt yüzeyindeki tıkanmış gözenekleri açar.

GÜL REÇELİNİ FAYDALARI NELERDİR?

Evlerde kolaylıkla hazırlanabilen Gül reçeli ise birçok hastalığı önlemektedir. İbn-i Sina’nın reçetesinde de bulunan gül reçel, şifalı besinlerden bir tanesidir. Gül reçeli özellikle ateşli hastalıklara ve mide ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.

GÜL ŞURUBUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Osmanlı döneminde de sıklıkla tüketilen ve günümüzde evlerde kolaylıkla hazırlanabilen Gül şurubunun mucizevi faydaları da saymakla bitmiyor. Gül şurubunun faydaları da kısa bir şekildedir.

Gül şurubu; Mide hazımsızlığını önler, rahat sindirim için tercih edilir, içerisinde a b c ve d vitaminleri içermektedir, eklem ağrılarına ,göz rahatsızlıklarına ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkları tedavi edici bir özelliğe sahiptir.

HABER: ALİ İSMAİL TAŞCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.