İlk kez aşure yapacaklar buraya! En kolay yöntemiyle aşure nasıl yapılır?

Aşure, İslam inancında önemli bir yere sahip olan bir tatlı türüdür. Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü olarak kutlanır ve bu günde aşure dağıtılır. Aşure, çeşitli tahıl, baklagil, kuruyemiş ve meyvelerin karıştırılmasıyla yapılır.

İlk kez aşure yapacaklar buraya! En kolay yöntemiyle aşure nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Aşurenin kökeni hakkında kesin bir bilgi yoktur. Bazı kaynaklara göre aşure, Hz. Nuh'un gemideyken yaptığı bir tatlıya dayanır. Diğer kaynaklara göre ise aşure, İslamiyet öncesi Arap kültüründe de var olan bir tatlıydı.

Aşure, birçok farklı şekilde yapılabilir. Ancak genel olarak aşure yapımında kullanılan malzemeler şunlardır:
* Buğday
* Nohut
* Fasulye
* Pirinç
* Kuru üzüm
* Kayısı
* İncir
* Fıstık
* Ceviz
Aşure yapmak için öncelikle buğday, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatmanız gerekir. Ertesi gün buğday, nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru meyveleri de bir tencerede yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen malzemeleri bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Karışımı kaynatın ve ılımaya bırakın. Ilık olan aşureyi kaselere alın ve üzerine ceviz, fıstık ve tarçın serperek servis yapın.

Aşurenin besin değeri oldukça yüksektir. Aşure, protein, karbonhidrat, lif, vitamin ve mineral bakımından zengin bir besindir. Aşure, özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca, aşurenin sindirimi kolaydır ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

Aşure, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de yaygın olarak tüketilen bir tatlı türüdür. Aşure, genellikle Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü olarak kutlanır. Bu günde aşure dağıtılır ve aşureyle ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.