Kadınbudu köfteyi yaparken bu detayı sakın unutmayın!

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle hem sofraların hem de büfelerin vazgeçilmezidir.

Kadınbudu köfteyi yaparken bu detayı sakın unutmayın!
Yayınlanma:

Kadınbudu köfte, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle hem sofraların hem de büfelerin vazgeçilmezidir. Kadınbudu köfte yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basittir. İşte sizler için en lezzetli kadınbudu köfte tarifi:

Malzemeler:

500 gram orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
1/2 su bardağı haşlanmış pirinç
1,5 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı galeta unu
Yapılışı:

Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada rengi dönene kadar kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ilave edin ve orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.
Kavrulan kıymaya tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurta, haşlanmış pirinç ve unu karıştırın.
Kavrulmuş kıyma harcını yumurtalı harca ilave edin ve iyice yoğurun.
Yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
Bir kasede un ve galeta ununu karıştırın.
Köfteleri önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
Bol yağda kızartın ve sıcak olarak servis edin.
Püf Noktaları:

Kadınbudu köfteyi yaparken kıymanın yağlı olmasına dikkat edin.
Haşlanmış pirinçleri soğuk olarak ekleyin.
Köfteleri kızartırken yağ iyice kızdıktan sonra kızartmaya başlayın.
Köfteleri kızartırken çok fazla çevirmemeye dikkat edin.
Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.