Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak! Krep tarifi

Tatlısıyla, tuzlusuyla her şekilde tüketilen kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde lezzetle tüketilen ve sevilen krep tarifini sizler için hazırladık.

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak! Krep tarifi
Yayınlanma:

Krep, un, süt, yumurta ve tuz ile yapılan ince ve yumuşak bir hamur tatlısıdır. Genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak servis edilir. Krepler, tatlı veya tuzlu malzemelerle doldurulabilir.

Krep yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın.
2. Süt, un ve tuzu ekleyip, iyice çırpın.
3. Hamuru, pürüzsüz ve topaksız olana kadar çırpın.
4. Bir tavayı orta ateşte ısıtın.
5. Tavanın her yerine yağ sürün.
6. 1 kepçe hamuru tavaya dökün ve tavayı sallayarak her yere yayılmasını sağlayın.
7. Krep piştikten sonra, bir spatula yardımıyla tavadan alın ve bir tabağa koyun.
8. Tüm hamuru aynı şekilde pişirin.

Krepleri tatlı olarak servis etmek için, üzerine çikolata sosu, reçel, meyve, dondurma gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Tuzlu olarak servis etmek için, üzerine peynir, sosis, salam, domates, salatalık gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Krep yapmak için birkaç ipucu:

* Hamuru çok fazla çırpmayın, aksi takdirde krepleriniz sert olacaktır.
* Krepleri ince açın, aksi takdirde kalın ve hamurlu olacaktır.
* Krepleri pişirirken, tavayı çok fazla ısıtmayın, aksi takdirde krepleriniz yanacaktır.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.