Karnıyarığı bir de böyle deneyin!
Yiyenlerin bir daha yemek isteyeceği karnıyarık tarifi!
Yayınlanma:
Karnıyarık, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Patlıcan, kıyma, domates, soğan ve baharatlarla hazırlanan bir yemektir. Genellikle pilav ve salata ile servis edilir.
Malzemeler:
- 6 adet patlıcan
- 350 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Patlıcanlar alacalı soyulur ve uzunlamasına ortadan ikiye bölünür.
- Patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
- Patlıcanlar yıkanır ve kurutulur.
- Bir tavada sıvı yağ ısıtılır.
- Patlıcanlar kızartılır.
- Kızaran patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınır.
- Bir tavada kıyma, soğan, sarımsak, domates salçası ve biber salçası kavrulur.
- Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.
- Kavrulan harç patlıcanların içine doldurulur.
- Patlıcanlar fırın tepsisine dizilir.
- Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Sıcak olarak servis edilir.
Püf Noktaları:
- Patlıcanlar tuzlu suda bekletilerek acıları alınır.
- Patlıcanlar kızartırken çok fazla yağ çekmemesi için önceden tuzlu suda bekletilmesi tavsiye edilir.
- Karnıyarık pişirirken fırının kapağı açılmamalıdır.
Değişiklikler:
- Karnıyarığa tavuk kıyma, mantar veya ıspanak eklenebilir.
- Karnıyarığa baharat olarak kekik, nane veya biberiye eklenebilir.
- Karnıyarık, yoğurtla servis edilebilir.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.