Kayseri mantısını birde bu şekilde deneyin!

Kayseri mantısı, İç Anadolu Bölgesi'nin en sevilen yemeklerinden biridir. İnce açılmış hamur parçalarının içine kıymalı harç konularak yapılan bu lezzetli yemek, özellikle Kayseri'de çok yaygın olarak tüketilir.

Kayseri mantısını birde bu şekilde deneyin!
Yayınlanma:

Kayseri mantısı yapmak için öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için bir kaba un, su, yumurta, tuz ve sıvı yağ alın ve karıştırın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırlanan hamuru üzerini streç filmle kapatarak 30 dakika dinlendirin.

Kıymalı harcı hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın. Kıymayı soğanlarla birlikte kavurun. Kavrulan kıymaya tuz, karabiber, pul biber ve istediğiniz diğer baharatları ekleyin.

Dinlenen hamuru 20 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı ince bir şekilde açın. Açtığınız hamurların içine harçtan koyun ve mantı şeklinde kapatın.

Mantıları kaynayan suda haşlayın. Haşlanan mantıları süzün ve üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça gezdirin. İsteğe göre üzerine kızdırılmış tereyağı ve pul biber de ekleyebilirsiniz.

Kayseri mantısı servise hazırdır. Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.