Kış yemekleri: Kış aylarında en çok tercih edilen 5 yemek - Kışın Ne Yenir

Kış mevsimini daha çok seveceğiniz kış yemeklerini sizler için topladık. Kışın en çok tercih edilen yemekler nelerdir? Bu mevsimde hangi yemekler şifa kaynağıdır? Kış yemek tarifi

Kış yemekleri: Kış aylarında en çok tercih edilen 5 yemek - Kışın Ne Yenir
Yayınlanma:

Kışın en çok tercih edilen yemekler nelerdir? Bu mevsimde hangi yemekler şifa kaynağıdır? Kışın ne pişireceğim derdine artık son. Bu soruların detayları yazımızda.

Kış aylarında sürekli hasta oluruz. Bundan dolayı hem içimizi sıcak tutacak hem de bağışıklık sistemimizi güçlendirecek yemekler isteriz. Kış mevsimini daha çok seveceğiniz yemekleri sizler için topladık. Kışın en çok tercih edilen yemekler nelerdir? Bu mevsimde hangi yemekler şifa kaynağıdır?

Kış sebzeli çorba tarifi nasıl yapılır?

Patates, havuç, soğan, pırasa ve tavuk suyu güçlerini birleştiriyor. Bu tarif sayesinde hastalılar yanınıza yaklaşamayacak. Şimdiden şifa olsun.

kis-sebzeli-corba-nasil-yapilir.jpg

Malzemeler

( 4 kişilik bu tarifi 15 dakikada hazırlayıp 20 dakikada pişirebilirsiniz. Şimdiden afiyet ve şifa olsun.)

  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 dal pırasa
  • 1-2 adet soğan
  • 3 su bardağı tavuk suyu ( et suyu da olabilir)
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yaprak taze fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

Havuç ve patatesin kabuklarını soyup iyice yıkayın. Havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Pırasaları yıkayın ve ince ince dilimleyin. Tereyağını ve zeytinyağını eritin. Soğanları ve pırasayı kavurun. Havuç ve patatesleri ekleyip 4-5 dakika soğanlarla beraber kavurun. Bu aşamada tuz ve karabiberleri ilave edin. Tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte havuç ve patatesler iyice yumuşayana kadar pişirin. Taze fesleğenleri doğrayın ve pişmiş çorbanıza ilave edin.

Kış güveci yemeği tarifi nedir? Nasıl Yapılır?

Karnabahar, lahana, pırasa kereviz 4’lüsü muhteşem bir ahenk sonucunda, sizlerin önüne kış güveci olarak çıkıyor.

kis-guveci-yemegi-nasil-yapilir.jpg

Malzemeler

(4 kişilik bu tarifi 30 dakikada hazırlayıp 45 dakikada pişirebilirsiniz. Şifa olsun.)

  • 500 gram fileto tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy kabak
  • 1-2 su bardağı sıcak su
  • 1-2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay karışımı karabiber tuz karışımı
  • (servis için) 10 dal maydanoz

Nasıl yapılır?

Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince dilimleyin. Deri ve kemik kısımlarından ayrılan fileto tavuk göğsünü iri parçalar halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz havuçları halka halka dilimleyin. Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz patlıcan ve kabakları havuçlarla uyumlu olacak büyüklükte kesin. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Tavuk göğüslerini ekleyip yüksek ateşte kavurun. Dilimlenmiş sebzeler, tuz-karabiber karışımı ve kıvamını sıcak suyla açtığınız biber salçasını ekleyin. Kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişirme suyunu bırakmış servis tabaklarına aldığınız güveci, sıcağı sıcağına incecik kıyılmış maydanoz yaprakları eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.

Fırında peynirli karnabahar yemeği tarifi nasıl yapılır?

Bu yemek, karnabahara karşı tüm olumsuzlukları yıkacak. Afiyet olsun efendim.

firinda-peynirli-kasarli-karnabahar-tarifi.jpg

Malzemeler

(6 kişilik bu tarifi 20 dakikada hazırlayıp 25 dakikada pişirebilirsiniz. Her gün bu tarifi yapmak isteyeceksiniz.)

  • 800 gram haşlanmış karnabahar
  • 100 gram toz parmesan
  • 6 dilim mozerella peyniri
  • 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 150 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 8 dal doğranmış taze kekik
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl yapılır?

Bir kasede eritilmiş tereyağı, doğranmış taze kekik, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın. Haşlanmış karnabaharların yarısını ısıya dayanıklı kabın içerisine alın. Üzerine sostan bir kepçe alın ve karnabaharları soslayın. Karnabaharların her yerine gelecek şekilde toz parmesan, mozarella peyniri ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Kremanın 2/3’ünü kalıbın içerisine dökün. Geriye kalan karnabaharları da ısıya dayanıklı kabın üzerine ekledikten sonra toz parmesan ve kaşar peynirinin geriye kalanını üzerine serpiştirin. Kremanın geriye kalanını da kalıba döktükten sonra taze kekik yapraklarından üzerine serpiştirin. 180 derece fırında 25 dakika peynirler eriyene ve üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

Ispanaklı lazanya tarifi nedir, nasıl yapılır?

Hep kıymalı yapılan lazanyayı bu kez şifa deposu ıspanakla denemelisiniz.

ispanakli-lazanya-tarifi-nasil-yapilir.jpg

Malzemeler

(6 kişilik bu tarifi 15 dakikada hazırlayıp 20 dakikada pişirebilirsiniz. Bu lezzete bayılacaksınız.)

Lazanya için;

  • 12 adet lazanya
  • 100 gram kaşar peyniri
  • 1 bağ ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam muskat cevizi rendesi

Nasıl yapılır?

Beşamel sosun hazırlanışı: Tereyağını eritin ve unu kokusu çıkıncaya kadar kavurun. İçine yavaşça sütü ilave edin, sütü ilave ederken sosunuzu çırpmayı unutmayın. Kıvam aklınca tuz ve karabiberi ilave edin ve ocaktan alın.

Lazanyanın hazırlanışı: Fırını 165 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin ve ıspanakları soteleyin. Sotelenen ıspanaklara tuz ve pul biber ilave edin. 5 su bardağı suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ilave edin ve lazanya yapraklarını hafif haşlayın. Haşlanan lazanya yapraklarını ısıya dayanıklı cam bir kaba her katında 2 adet lazanya yaprağı olacak şekilde yerleştirin. İlk katına ıspanak soteyi yerleştirin. Tekrar lazanya yapraklarını ekleyin ve bu işlemi tekrarlayın. Beşamel sosu en son kata yayın ve rendelenmiş kaşarı ilave edin. Fırında 20-25 dakika kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.

Fırında çinekop tarifi nedir, nasıl yapılır?

Bol Omega-3 kaynağı çinekopu mutlaka tadmalısınız.

firinda-cinekop-nasil-yapilir-tarifi.jpg

Malzemeler

(4 kişilik olan bu tarifi 15 dakikada hazırlayıp 20 dakikada pişirebilirsiniz. Parmaklarınızı yemek sonu kontrol edin.)

  • 4 adet çinekop,
  • 4 diş sarımsak,
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı toz biber,
  • 1 dal biberiye

Nasıl yapılır?

Rendelenmiş sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Çinekopların üzerine tuz serpin. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı balıkların üzerine pay edin ve güzelce ovarak balıklarınıza yedirin. Çinekoplarınızı yağlanmış bir pişirme kabının içerisine aktarın veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmıiş fırına verin. 10-15 dakika üzeri kapatılmış şekilde pişirin. Sonra üzerini açın ve kızarana kadar pişirmeye devam edin. Ardından istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.