Lokanta usulü bir tarif! Bulgur pilavı nasıl yapılır?

Kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, akşam menülerinizin vazgeçilmezi olacak bulgur pilavı tarifini denemeyen kalmasın...

Lokanta usulü bir tarif! Bulgur pilavı nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Bulgur pilavı, Türkiye'nin en sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetli tadı ile hemen herkesin favorisidir.

Bulgur pilavı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 2,5 su bardağı sıcak su
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
2. Tereyağını bir tencereye alıp, eritin.
3. Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip, kavurun.
4. Bulgurları ekleyip, kavurmaya devam edin.
5. Üzerine sıcak suyu ve tuzu ekleyip, karıştırın.
6. Kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
7. Piştikten sonra, tencerenin kapağını açıp, pilavın buharı çıkınca servis edin.

Afiyet olsun!

Püf noktaları:

* Bulgur pilavı yaparken, bulgurun cinsine göre su miktarını ayarlayabilirsiniz.
* Pilavı pişirirken, tencerenin kapağını kapatmanız önemlidir. Bu sayede, pilavın suyunu çekmesi ve tane tane pişmesi sağlanır.
* Pilavı pişirdikten sonra, tencerenin kapağını açıp, buharı çıkınca servis ederseniz, pilavınız daha lezzetli olacaktır.

Bulgur pilavı çeşitleri:

* Salçalı bulgur pilavı: Bulgur pilavına salça ekleyip, pişirmek suretiyle yapılır.
* Nohutlu bulgur pilavı: Bulgur pilavına nohut ekleyip, pişirmek suretiyle yapılır.
* Tavuklu bulgur pilavı: Bulgur pilavına tavuk ekleyip, pişirmek suretiyle yapılır.
* Kıymalı bulgur pilavı: Bulgur pilavına kıyma ekleyip, pişirmek suretiyle yapılır.

Bulgur pilavınızı dilediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.