Mercimekli börek nasıl yapılır?

Konya'da, yeşil mercimekli börek, kahvaltıların ve akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçinde bulunan yeşil mercimekler sayesinde hem besleyici hem de doyurucu olan bu börek, yapımı oldukça kolaydır.

Mercimekli börek nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Malzemeler
1 paket yufka (6 adet)
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
Karabiber, pul biber, tuz
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.
Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Haşlanmış yeşil mercimekleri ekleyip karıştırın.
Baharatları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Yufkaların birini tezgaha serin ve üzerine süt ve zeytinyağı karışımından sürün.
Yufkanın üzerine mercimekli harcı yayın ve rulo yapın.
Ruloyu ortadan ikiye kesin ve ruloları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Püf Noktaları
Mercimekleri bir gece önceden haşlayabilirsiniz.
Yeşil mercimeğin rengi kara olmaması için iki kez suyunu değiştirerek kaynatabilirsiniz.
Böreğin en önemli püf noktası; hazırladığımız sos, böreğin her yerine eşit şekilde yayılmalıdır. Bu şekilde dışı çıtır, için yumuşacık olacaktır.
Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.