Peynirli Ekmek yaparken bu tarifi deneyin!..Daha yumuşak pideler elde edersiniz!

Elazığ usulü Peynirli Ekmek nasıl yapılır? İşte benzersiz tarif...

Peynirli Ekmek yaparken bu tarifi deneyin!..Daha yumuşak pideler elde edersiniz!
Yayınlanma:

Elazığ'ın yöresel lezzetlerinden biri olan peynirli ekmek, özellikle kahvaltılarda sevilerek tüketilir. Elazığ usulü peynirli ekmek, lor peyniri, toz şeker, tereyağı, sıvı yağ ve yumurta ile yapılır. Hamurunun yumuşak ve peynirli karışımının lezzetli olmasıyla dikkat çeken peynirli ekmek, yapımı oldukça kolaydır.

Malzemeler

500 gram tuzsuz lor peyniri
2 su bardağı toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
Yapılışı:

1- Bir kabın içine lor peyniri, toz şeker, tereyağı ve sıvı yağı alıp karıştırın.

2- Yumurtayı kırıp mikserle çırpın.

3- Yumurtalı karışımı lor peynirli karışıma ekleyip karıştırın.

4- Hamuru yoğuracağımız bir kaba unu alıp ortasını havuz gibi açalım.

5- Havuz içine yumurtalı peynirli karışımı boşaltalım.

6- Hamuru yoğurmaya başlayalım.

7- Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğuralım.

8- Hamuru üzerini nemli bir bez ile örtüp 1 saat dinlendirelim.

9- Dinlenen hamuru küçük bezelere ayıralım.

10- Bezeleri elimizle yuvarlak olacak şekilde açalım.

11-Açtığımız bezelerin içine peynirli karışımdan koyup, pide şeklinde kapatalım.

12- Fırın tepsisine dizdiğimiz pideleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Peynirli karışıma dilerseniz ince doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.
Hamuru çok yoğurmazsanız, daha yumuşak pideler elde edersiniz.
Fırının ısısını yüksek tutarsanız, pideler çabuk kızarır ve içleri pişmeyebilir. Bu nedenle fırının ısısını orta dereceli tutmanız tavsiye edilir.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.