Sunumuyla göz kamaştıracak!.. Bu Krem karamel lezzetiyle dillere destan oluyor!

Sunumuyla göz kamaştıracak, lezzetiyle dillere destan olacak bir tatlı tarifi… Krem karamel her ne kadar yapılması zor olarak görülse de yaptıkça pratiklik kazanarak zorlanmayacağınızı düşünüyoruz.

Sunumuyla göz kamaştıracak!.. Bu Krem karamel lezzetiyle dillere destan oluyor!
Yayınlanma:

Krem karamel, karamel sos ile kaplanmış bir krema tatlısıdır. Fransa kökenlidir ve Türkiye'de de oldukça popülerdir. Krem karamel, genellikle ince cam kaselerde servis edilir ve soğuk olarak yenir.

Krem karamel yapımı oldukça kolaydır. Yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 6 adet yumurta
* 1/2 adet limon kabuğu

Yapılışı:
1. Toz şekeri geniş bir tavaya alın ve kenarlarından 4-5 yemek kaşığı su ile ıslatın.
2. Ocağı orta ateşte açın ve şekerin erimesini bekleyin.
3. Şeker eriyip karamel rengini alınca ocaktan alın.
4. Karameli hızlıca kaselerin tabanına yayın ve donması için bir kenara koyun.
5. Süt, yumurta ve limon kabuğunu bir tencereye alın ve iyice çırpın.
6. Karışımı karamel sosla kaplanmış kaselere dökün.
7. Kaseleri fırın tepsisine yerleştirin ve tepsiye sıcak su ekleyin.
8. Fırını 160 dereceye ayarlayın ve 45-50 dakika pişirin.
9. Tatlı piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
10. Tatlı soğuduktan sonra servis yapın.

Krem karamel, farklı şekillerde de yapılabilir. Örneğin, karamel sosu daha koyu bir renk elde etmek için şekeri daha uzun süre kavurabilirsiniz. Ayrıca, tatlıya farklı lezzetler katmak için vanilya, çikolata veya kahve de ekleyebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.