Tadı efsane, lezzeti şahane! Deneyenlerin bayıldığı, İncir Tatlısı tarifi…

İncir tatlısı kendine has nefis tadı ile deneyenlerin bayılacağı lezzet. Misafirlerin ve Ailenizin vazgeçilmezi olacak. İşte lezzetli İncir tatlısı tarifi...

Tadı efsane, lezzeti şahane! Deneyenlerin bayıldığı, İncir Tatlısı tarifi…
Yayınlanma:

İncir tatlısı tarifi merak ediliyor. Misafirlerin ve Ailenizin bayılacağı tatlıyı mutlaka denemelisiniz. İşte İncir tatlısı yapımı tarif listesi ve püf noktaları.

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
6 adet kuru incir (ufak ufak doğranıp 1 su bardağı ılık suda bekletilecek)
1 paket kabartma toz
Şerbeti İçin
1, 5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı şeker
Kreması için:
1 lt süt
2 yemek kaşığı elenmiş un (tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
5 yemek kaşığı şeker
1 paket sade krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Ve üstü için Hindistan cevizi
İncir tatlısı nasıl yapılır?
1-İlk olarak küp küp doğradığımız incirleri sıcak suda yumuşaması için bekletelim.
2-Keki için uygun bir karıştırma kabına olan bütün malzemeyi alıp karıştıralım, 170 derecede 35 dakika pişirelim. Kek ince olduğundan çok çabuk pişiyor. Aynı zamanda incirleri eklerken suyunun güzel bir şekilde süzüldüğünden emin olmalısınız.
3-Şerbeti için kahveyi hazırlayalım. Ayrı bir kaba granül kahve, şeker ve ılık suyu alarak şeker ve kahve eriyene kadar karıştıralım, soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk olacak ve kek fırından çıktıktan 5 dakika sonra keke dökelim.
4-Muhallebisi için uygun bir tencereye krem şanti ve tereyağı hariç tüm malzemeyi alıp, göz göz olup koyulaşana kadar pişirelim.
5-İndirmeye yakın tereyağını ilave edelim, eriyene kadar karıştıralım.
6-Ocağın altını kapatınca kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak ılımaya bırakalım.
7-Ilıdıktan sonra krem şantiyi ilave edip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
8-Şerbetli kekimize muhallebiyi döküp üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyip soğuması için buzdolabında bekletelim. Vaktiniz varsa tatlınızı 1 gece buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.