Tayland mutfağının geleneksel bir yemeği muzlu roti nasıl yapılır?

Muzlu roti, Tayland mutfağının geleneksel bir yemeğidir. Fakat son günlerde popüler bir yemek haline gelmiştir. İnce bir hamurdan yapılan ve muzla doldurulan bir tür kreptir. Peki muzlu roti nasıl yapılır?

Tayland mutfağının geleneksel bir yemeği muzlu roti nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Muzlu roti, Tayland mutfağının geleneksel bir yemeğidir. Fakat son günlerde popüler bir yemek haline gelmiştir. İnce bir hamurdan yapılan ve muzla doldurulan bir tür kreptir. Genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak servis edilir.

Muzlu roti yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

* 400 gram un

* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

* 4 yemek kaşığı karbonat

* 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

* 2 yemek kaşığı şeker

* 1 adet yumurta

* 4 adet muz

Yapılışı:

1. Unu bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.

2. Yumurta, tuz, şeker, eritilmiş tereyağı, ılık su ve sıvı yağı unun ortasına ilave edin ve yoğurmaya başlayın.

3. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.

4. Hamuru 8 eşit parçaya bölün.

5. Her bir parçayı çok ince olacak şekilde açın.

6. Açtığınız hamurların üzerine muz dilimleri yerleştirin.

7. Hamurları rulo şeklinde sarın.

8. Ruloları bir tavada orta ateşte ısıtın.

9. Rulolar iki taraflı kızarana kadar pişirin.

10. Muzlu rotiler servise hazırdır.

Muzlu rotileri servis ederken üzerine pudra şekeri, fıstık veya fındık serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlı sos veya bal ile de servis edebilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.