Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kavurmalı pırasa nasıl yapılır?

Kavurmalı pırasa, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle hem sofraların hem de büfelerin vazgeçilmezidir.

Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kavurmalı pırasa nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Kavurmalı pırasa, Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Kolay yapımı ve lezzetiyle hem sofraların hem de büfelerin vazgeçilmezidir. Kavurmalı pırasa yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basittir. İşte sizler için en lezzetli kavurmalı pırasa tarifi:
Malzemeler:
2 adet orta boy pırasa
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yapılışı:
Pırasaları ince ince doğrayın. Soğanları da yemeklik doğrayın.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Soğanları ekleyip kavurun.
Soğanlar kavrulunca pırasaları ekleyin ve karıştırın.
Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.
Pul biber ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
Püf Noktaları:
Pırasaları çok fazla kavurmayın, yoksa sertleşebilirler.
Pırasaların suyunu çektiğini kontrol ederek, gerekirse su ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.