Vakit kaybetmeden deneyin! Midye tava ve yanında nefis bir şekilde uyum sağlayan tarator sosu nasıl yapılır?

Midye tava tarifinin nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Daha farklı ve kolay bir midye tava tarifini sizler için hazırladık.

Vakit kaybetmeden deneyin! Midye tava ve yanında nefis bir şekilde uyum sağlayan tarator sosu nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Midye tava, Türk mutfağının sevilen mezelerinden biridir. Ayıklanmış ve temizlenmiş midyelerin un, yumurta ve soda karışımına batırılarak kızartılmasıyla yapılır. Genellikle yanında tarator sos ile servis edilir.

Malzemeler:

* 30 adet midye (ayıklanmış ve temizlenmiş)

* 3 yemek kaşığı un

* 2 adet yumurta

* 1 çay kaşığı soda

* Tuz

Tarator sosu için:

* 3 dilim bayat ekmek içi

* 3 diş sarımsak

* 1/2 çay bardağı zeytinyağı

* 1/4 çay bardağı yoğurt

* 1/4 çay bardağı mayonez

* 1 çay kaşığı limon suyu

* 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

1. Midyelerin kabuklarını açın ve içlerini temizleyin.

2. Bir kasede un, yumurta, soda ve tuzu karıştırın.

3. Midyeleri hazırladığınız karışıma batırın.

4. Kızgın yağda midyeleri arkalı önlü kızartın.

5. Midyeler kızarırken tarator sosunu hazırlayın. Bunun için bayat ekmek içini robotta un haline getirin. Sarımsakları rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte bir kasede karıştırın.

6. Midyeleri servis tabağına alın ve üzerine tarator sos gezdirin.

Püf noktaları:

* Midyelerin temiz olduğundan emin olun.

* Midyeleri kızartırken yağ çok kızgın olmamalıdır.

* Midyeleri fazla kızartmayın, aksi takdirde sertleşebilir.

* Tarator sosunu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.