Yapımı kolay, bir o kadar da lezzetli! Bisküvili pasta tarifi
Yapımı pratik, modası asla geçmeyen, herkesin sevdiği bir tatlı olan bisküvili pasta tarifini sizler için hazırladık.
Bisküvili pasta, Türkiye'de çok sevilen bir pasta türüdür. Kolay yapımı ve lezzetli tadı ile hemen herkesin favorisidir.
Bisküvili pasta yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 2 paket petibör bisküvi
* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. İlk olarak muhallebiyi hazırlayalım. Bunun için sütü bir tencereye alalım ve üzerine un, kakao ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
2. Ocağı orta ateşe alıp, sürekli karıştırarak pişirelim.
3. Muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alıp, içine tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
4. Muhallebi soğumaya başlayınca, bisküvileri ıslatalım. Bunun için bir kaseye süt alalım ve bisküvileri tek tek süte batırıp, çıkaralım.
5. Bisküvileri bir borcama dizelim.
6. Üzerine muhallebiyi dökelim ve eşit bir şekilde yayalım.
7. Pastamızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
8. Pastamız dinlendikten sonra, dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bisküvili pastanızı daha da lezzetli hale getirmek için, muhallebiye çikolata parçaları, fıstık, ceviz gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pastanızı sütlü çikolata veya bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.