Yaptığınız bütün tatlıları unutun! Halka tatlısı nasıl yapılır?

Daha çok dışardan alınan, lezzetine herkesin bayıldığı halka tatlısını artık sizler de evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yaptığınız bütün tatlıları unutun! Halka tatlısı nasıl yapılır?
Yayınlanma:

Halka tatlısı, Türkiye'de çok sevilen bir şerbetli tatlı türüdür. Çıtır çıtır hamuru ve şerbetli lezzeti ile hemen herkesin favorisidir.

Halka tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

* 2 su bardağı un
* 2 su bardağı su
* 2 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* Şerbet için:
* 3 su bardağı su
* 3 su bardağı toz şeker
* 1/2 limon suyu

Yapılışı:

1. Şerbet için, su ve şekeri bir tencereye alıp, kaynatın.
2. Kaynadıktan sonra, limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatın.
3. Ateşten alıp, soğumaya bırakın.
4. Bir kasede un, su, yumurta, tereyağı ve tuzu karıştırın.
5. Hamuru ele yapışmayacak kadar yoğurun.
6. Hamuru rulo haline getirin ve 1 cm kalınlığında kesin.
7. Kestiğiniz hamurları halka şeklinde açın.
8. Kızgın yağda kızartın.
9. Kızaran halkaları süzün ve soğuk şerbetin içine atın.
10. Şerbetin içinde 10 dakika bekletin.
11. Servis tabağına alın ve servis edin.

Halka tatlısını daha da lezzetli hale getirmek için, şerbetine 1-2 damla gül suyu veya 1/2 çay kaşığı karanfil ekleyebilirsiniz. Ayrıca, halkaları kızartırken, içine 1/2 çay kaşığı karbonat eklerseniz, daha çıtır olacaktır.

Afiyet olsun!

Kaynak:Haber Kaynağı

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.