Yemeyen kalmasın! En kolayından, tam kıvamında lokum gibi kabak tatlısı

Büyük ve geniş, sert yapısıyla meyve türünden olan bal kabağı, içinin o güzel turuncu kısmıyla, hem birçok faydası hem de lezzetiyle harikalar yaratıyor.

Yemeyen kalmasın! En kolayından, tam kıvamında lokum gibi kabak tatlısı
Yayınlanma:

Kabak tatlısı, Türkiye'nin en sevilen tatlılarından biridir. Bal kabağı, şeker ve tarçın ile yapılan bu tatlı, hem lezzetli hem de besleyicidir.

Kabak tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
* 1 kg bal kabağı
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
1. Kabağı soyup çekirdeklerini çıkarın.
2. Kabağı 2-3 cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
3. Kabak dilimlerini bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin.
4. Tencereyi ocağa alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
5. Kabakları orta ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
6. Kabaklar suyunu çektikten sonra vanilya ve tarçını ekleyin ve karıştırın.
7. Kabakları kısık ateşte, şerbetini iyice çekene kadar pişirin.
8. Kabak tatlısı piştikten sonra ılımaya bırakın.
9. Ilıyan kabak tatlısını dilimleyin ve servis yapın.

Kabak tatlısı, farklı şekillerde de yapılabilir. Örneğin, kabağı rendeleyerek de yapabilirsiniz. Ayrıca, tatlıya ceviz, fındık veya fıstık da ekleyebilirsiniz.

Kabak tatlısı, hem çay saatinde hem de tatlı olarak tüketilebilir. Ayrıca, kabak tatlısını buzdolabında saklayarak daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.