“Yasama yetkisi fiilen tek kişide”

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, OHAL kararını AK Parti’nin ülkeyi yönetme yetersizliğini kabul etmesi olarak niteledi. Bozkurt, “AK Parti yaptığı yanlışı yaşayarak görecek” dedi

“Yasama yetkisi fiilen tek kişide”
Yayınlanma:

OHAL tezkeresinin meclisten geçmesini değerlendiren CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, sürecin halka zarar vermeden atlatılmasını gerektiğini söyledi. Bozkurt, OHAL’den önce 50 bin kişinin gözaltına alındığına dikkat çekti. Kararı eleştiren Bozkurt, OHAL kararının yanlış olduğunu AK Parti’nin de anlayacağını savundu. OHAL kararının AK Parti yönetiminin yetersizliğini kabul etmesi olarak niteleyen Bozkurt, “15 Temmuz gecesinden itibaren topyekun gösterdiği darbeye direnme şuuru ve demokratik duruşu ile TBMM, bu çok önemli süreçte devre dışı bırakılmayı hak etmedi. Bugünkü kararıyla TBMM, yasama yetkisini hükümete devretti. Aslında hepimiz biliyoruz ki, fiilen tek bir kişiye bıraktı. Hükümet, darbeyi izleyen 3 gün içinde, devlet kurumlarında yaklaşık 50 bin kişiyi OHAL olmadığı halde gözaltına aldı ve yargıya teslim etti. OHAL kararı, aynı zamanda 14 yıllık AKP iktidarının, ülkeyi yönetme yetersizliğini de kabul ettiği anlamına geliyor” dedi.

“HAK VE HÜRRİYETLER ASKIYA ALINABİLİR”

Şimdi yapılması gereken, bu örgütün devletten ve toplumdan temizlenmesi, iç ve dış desteklerinin açığa çıkarılmasıdır. Bu temizliğin ve araştırmanın devletin meşru organlarınca ve hukuk içinde yapılması gerektiği ortada. Elbette bu süreç TBMM ve siyasi iktidar tarafından yürütülmeli. Her türlü desteği vereceğimizi, ülkenin gerçek ihtiyacının TBMM'de oluşan birlikteliği devam ettirmek ve demokrasiden ödün vermemek olduğunu ısrarla belirttik. Buna karşın kabul edilen OHAL' in ne kadar yanlış bir karar olduğunu AK Parti de yaşayarak görecek. Yasal ve anayasal kimi hakların, AYM ve AİHM dahil bazı hak arama kanallarının, basın özgürlüğü ile pek çok temel hak ve hürriyetlerin askıya alınabilir. Şimdilik 3 aylık AK Parti bu kararı ile kendi ayağına kurşun sıkmış gibidir” diye konuştu. (İlyas Şen)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.