"Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetleri" #KonyaHaber

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Fikir ve Sanat Adamları Derneği ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından ortaklaşa düzenlenen "Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetleri"nin bu haftaki programında Bozkırlı Mustafa Efendi (Parlaktürk) anlatıldı.

"Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetleri" #KonyaHaber
Yayınlanma:

Mustafa Efendi'nin yeğeni olan Mehmet Emin Parlaktürk, Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi konferans salonunda yaptığı konuşmada, çok yoğun çalışan Bozkırlı Mustafa Efendi'nin, Kapı Camisi'nde pazartesi günleri fıkıh, Aziziye Camisi'nde çarşamba günleri tefsir ve pazar günleri ise Tahtatepen Camisi'nde hadis dersleri verdiğini söyledi.

Bozkırlı Mustafa Efendi'nin, Konya'da ayaklı kütüphane olarak şöhret bulduğunu ifade eden Parlaktürk, "Fetvaları verirken asla kafadan fetva vermezdi. Bilerek ve okuduğu kitaptan alıntı yaparak fetva verirdi." dedi.

Parlaktürk, Mustafa Efendi'nin Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerden de sorulan birçok fetvaya cevap verdiğini belirtti.

İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi Başkanı Mehmet İncili de Mustafa Efendi'nin mezheplerin hepsinin fıkhını bildiğini, şüpheli bir lokmadan dahi kaçındığını belirtti.

Konuşmaların ardından, eski Konya milletvekili Hüseyin Üzülmez ile Koyunoğlu Müze ve Kütüphane Müdürü Hasan Yaşar, günün anısına Parlaktürk ve İncili'ye plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.