Yaşından çok madalyası var

Gaziantep'te yaşayan 13 yaşındaki İlayda Aynur Girgin, 2 yıl önce başladığı atletizmde büyük başarılar elde etti.

Yaşından çok madalyası var
Yayınlanma:

Okul seçmelerinde keşfedilmesinin ardından atletizme başlayan İlayda Aynur Girgin, 2'si Türkiye şampiyonluğu olmak üzere 19 madalya kazandı.

İlayda Aynur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörünün kendisini okul seçmelerinde keşfettiğini belirterek, en büyük hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Azmi ve hırsı sayesinde kısa zamanda büyük başarılar elde ettiğine dikkati çeken İlayda Aynur Girgin, şunları kaydetti:

"Antrenörüm Aynur Erdoğan'ın da üzerimde çok büyük emeği var. Beni o yetiştirdi. 2 yıldır atletizm yapıyorum. 1500 ve 800 metrede Türkiye birinciliklerim olmak üzere toplam 19 madalyam var. 'Bu kadar kısa sürede nasıl başarılı olduğumu' soruyorlar. Bazı sporcular çok çabuk gelişiyormuş. Haftanın 6 günü antrenman yapıyorum. Çok çalışıyorum. Milli atlet Tuğba Güvenç'i kendime örnek alıyorum. Hedeflerimi yüksek tutuyorum. Ben yapıyorsam yaşıtlarımda yapabilir. Onlara pes etmeden rakiplerinin üstüne gitme tavsiyesinde bulunabilirim. İleride olimpiyat şampiyonu olup, Türkiye'yi en iyi yerlerde temsil etmek istiyorum. Evde madalyalarımı görenler şampiyon diye takılıyorlar. Daha çok madalya beklediklerini söylüyorlar."

"İlayda rol model oldu"

Antrenör Aynur Erdoğan ise İlayda'yı yarışmalara hazırlamak için seçtiğinde çok tepkiler aldığını anlatarak, minik atletin başarılı olmasını kimsenin beklemediğini belirtti.

Sporcusunun çok azimli olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Hiçbir şekilde antrenmanlarını aksatmadı. Ne söylediysem harfiyen yerine getirdi. Çok azimli ve hırslıydı. Bu onu başarıya götüren ilk basamak oldu. Türkiye şampiyonluklarını devam ettirerek, ülkemizi yurt dışında temsil etmesini istiyorum. İlayda başarısıyla rol model oldu. Okulda çok popüler. Rakipleri sürekli onu takip ediyor. İnşallah daha da başarılı olacak." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.