Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

2016 umutlarımızı yeşertsin

2016 umutlarımızı yeşertsin

2015 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık. Biz 2015 yılını geride bıraktık ama 2015 hiç de tatlı anılar bırakıp gitmedi.

Vatan uğruna canlarını siper eden şehitlerimiz, trafik kazaları, cinayetler, aile içi facialar kısacası 2015 yılı hem yüreğimizde hem hafızalarımızda unutulmayacak acı izler bırakıp gitti.

2015 tamam onun için söylenecek bir şey kalmadı biz 2016 yılına bakalım. Bizleri neler bekliyor biz neler bekliyoruz. Onu zaman içerisinde göreceğiz. İnşallah hayırlara vesile olur 2016…

Ben bu yazımda Konya'da faaliyet gösteren ama çalışmalarını çok fazla duyuramayan bir dernekten bahsetmek istiyorum. Kısa adı TEYAD olan, 'Tüm Eğitim Yardımlaşma Derneği' 

Seyit Mehmet Buğa, Nurettin Kılıç, Mehmet Emin Tekpınar, Ali Selvi, Hidayet Onur, Şuayip Gökalp ve Hasan Oğuz gibi Konyamıza gerçekten büyük hizmetleri olan isimlerin Yönetim Kurulunu oluşturduğu dernek gerçekten bir çok hayırlı hizmetlere imza atıyor. 

Derneğin Genel Müdürü Mehmet Emin Tekpınar, yaptığımız bir sohbette  Konya'da 2015 yılı içerisinde 3 bin 100 kişinin evlendiğini ancak bu rakamın yüzde 10'dan fazla bir kısmının aynı yıl içerisinde boşandıklarını ifade etti. Bu rakam ile Konya'nın boşanma sıralamasında Türkiye genelinde 17 sırada olduğunu da üzülerek söyledi.

Bu rakam gerçekten çok yüksek. Çiftlerin kısa sürede boşanmaları, evlenen ailelerin yaşadığı maddi sıkıntı, sosyal çöküntü, parçalanan ailelerin geride bıraktıkları çocuklarının psikolojik sorunları, bu sorunların ortaya çıkardığı akıl almaz suçlar. Ve bir kez suça bulaştıkları için kendilerini bu bataklıktan kurtaramayan gençlerin acı sonları.

Bunların önüne geçmek için toplum olarak hepimizin üzerine düşen görevlerin olduğunu bilmemize rağmen ne hikmetse hiç birimiz üzerine basmayız. 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' düşüncesi, duyarsız davranmamız ne yazık ki bu tür olayların önüne geçilmesini engelliyor.

Ama kimsenin ele almadığı bu sorunu TEYAD, harika bir çalışma ile ele almayı başardı. Dernek bünyesinde yeni hayata geçirilen, 'Aile Eğitim Merkezi' 7 ayrı branşta yeni evlenecek gençlere eğitim veriyor. Bu kursa geçen yıl içerisinde 360 öğrencinin müracaat etmesi ise sevindirici durum.

'Aile Eğitim Merkezi'nin 10 kişilik uzman bir kadrodan oluşan üyeleri sadece evlenecek olan gençlere değil, parçalanmış ailelerin her bireyini de teker teker ziyaret ederek sorunlarının çözümü için takdire layık bir çalışma sergiliyor.

Bu konuyu şunun için ele aldım, bu düşüncede olan ve amaçları sadece hayırlı hizmet etmek olan derneklerin sayıları artırılabilir, bu düşünceler ile kurulan derneklere destek verilebilir.

İşte TEYAD bu desteği hak eden derneklerden sadece bir tanesi. Derneğin, özellikle aile içerisinde yaşanan sorunların çözümüne yönelik çalışmaları, evliliklerin daha sağlıklı olması, boşanmaların olmaması, parçalanan ailelerin yeniden bir araya getirilmesi konusunda yaptıkları çalışmaları karınca kararınca herkesin desteklemesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. 

Zafer Alanı Ferah İş hanı Arkasında bulunan ve TEYAD gönüllüleri tarafından hizmete sunulan dernek binasını bir kez de olsa ziyaret edin. Yapılan çalışmaları yerinde görün ve bu güzel hizmet binasında verilen hayırlı hizmetlere manevi yönden bir destek de siz olun.

Bu güzel çalışmaların desteklenmesi ile, umut ediyorum ki 2016 yılında bizleri özellikle ailevi sorunlar yüzünden yaşanan sıkıntılar yaşanmayacak.
Umut ediyorum ki aile içi şiddet oranları azalacak, umut ediyorum ki parçalanan ailelerin en acı yükünü çeken evlatlar, çocuk yuvaları ile veya suçla tanışmayacak.

Yine TEYAD'ın bu çalışmaları sayesinde umut ediyorum ki boşanma oranları en aza inecek ve gençlerimiz daha evliliklerin ilk aylarında adliye koridorları ile tanışmak zorunda kalmayacak.

Ne dersiniz! Bu umut filizlerimizin yeşermesinde bir damla su olmaya var mısınız?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR