Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Gel vatandaş gel… Kültür Merkezinin iyisi bizde!!!

Gel vatandaş gel… Kültür Merkezinin iyisi bizde!!!

Sayılarının ne kadar olduğunu bir seferde söylemeyi bırakın vatandaşları belediyelerin bile zorlandığı Kültür Merkezleri, Mevlana Haftası'nın başlaması ile oldukça hareketli günler yaşamaya başladı.

7-17 Aralık. Bu tarihlerin haricinde kimsenin aklına gelmez bu Kültür merkezleri…

2 Bin Kişilik- 3 Bin Kişilik-5 Bin Kişilik-10 Bin Kişilik, Mevlana, Selçuklu, Karatay, Meram, İslami, Alaaddin, Keykubat,vs. vs. vs. vs. gerçekten Konya'da kaç tane Kültür Merkezi olduğunu ve özellikle bu Kültür Merkezlerinin bir yıl içerisinde kaç tane kültür hizmetine ev sahipliği yaptığını bileniniz var mı?

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Devlet Büyüklerimizin hemen her geldiklerinde açılış törenleri defalarca yapılan Kültür Merkezleri sayısının ne kadar olduğunu bir seferde söyleyebilecek bir yetkili var mı? Valla merak ediyorum…

Şimdi birileri çıkacak beni Kültür Hizmeti düşmanı edecek biliyorum… Biliyorum ama bir taraftan da duramıyorum. Kesinlikle Kültür Hizmeti karşıtı filan değilim bunu öncelikle söyleyim. Ben sadece bu kadar israfa, bu kadar şatafata, bu kadar bina yapma merakına ve rekabetine karşıyım.

Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını üstlendiği Kültür Merkezleri belli.

Eeee Büyükşehir Belediyesi yaparda biz yapamaz mıyız? Buyrun Meram Belediyesi Kültür Merkezi. Meram Belediyesi Kültür Merkezi yapar da ben yapamam mı? Haydi Karatay Belediyesi Kültür Merkezi.

Karatay Belediyesi Meram Belediyesi yaptı benim neyim eksik ki?  Selçuklu Belediyesi durur mu? Durmaz tabi ki! Gel vatandaş gel! Kültür Merkezi'nin iyisi bizde.

Nerede?

İstanbul yolu üzerinde. Temeli ne zaman atıldı!!! Ne zaman bitecek!!! Kaça Mal olacaktı kaça mal oldu!!! Şimdiye kadar ne kadar harcandı!!!

Buyrun yapımı yılan hikayesine dönen, kaç paraya mal olduğu, kaç sefer ihalesinin yapıldığı, ne zaman biteceği belli olmayan ve bitince bir yılda kaç tane etkinlik yapılacağı belli olmayan Selçuklu Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi.

Hilton Otel'in yanında yıllar önce yapılan anlaşmalara göre eski Konya Mahallesi'nin ve Hediyelik Eşya Alış Veriş iş yerlerinin yapılacağı bölgeye Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan ama bir türlü bitmeyen İslami Kültür Merkezi!

Hani orası Konya Mahallesi olacaktı! Ne oldu. Bilen yok… Bilen de kimden çekiniyorsa bir şey demiyor zaten…

Konya'da Kültür Hizmeti konusunda program yapacaksınız da yer mi yoktu da bu kadar binaya milyarları harcadınız!

Ya siz kendiniz bile Belediyelerin devasa (!) hizmetlerinin tanıtımında lüks otelleri kullanıyorsunuz? Madem kendi toplantınızı bile milyarlar harcayarak lüks otellerde yapacaktınız da bu binaları neden yaptınız?

Allah aşkınıza bu tür toplantılar bu Kültür Merkezleri'nin birinde yapılamaz mı?

Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediyeleri bir birleri ile inatlaşırcasına gereksiz bina yapma yarışı içerisinde olacağına ortak değerleri taşıyan ortak birkaç Kültür Merkezi yapılsa da yıl boyunca etkinlikler buralarda yapılsa olmaz mı?

Ya ben buradan bir kez daha Büyükşehir ve üç Merkez İlçe Belediye Başkanı'na gerçekten sormak istiyorum, Konya'da ki Kültür Merkezleri'nin sayısı ne kadar ve bu binalarda son bir yıl içerisinde kaç tane program düzenlendi?

Özellikle 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi'nde Şeb-i Arus ve birkaç uluslar arası müsabakaların dışında kaç tane Kongre yapıldı?

Bu kadar Kültür Merkezi'nin ayakta kalması için neler yapılıyor, buralarda kaç görevli çalışıyor, bir yıl içerisinde neler yapıyor?

Personel giderleri,  Elektrik, Su ve Doğalgaz, boya badana  için bir yılda ne kadar ücret ödeniyor.   Çevre düzenlemesi, binaların periyodik bakımları, oturakların, masaların, zeminlerin korunması için veya belirli süreden sonra değiştirilmesi için ne kadar para harcanıyor?

Hiç oturulmadan eskiyen koltukların değişiminin ne kadara mal olduğu bu binalar için yıllık ne kadar bütçe ayrıldığını bilen veya bir açıklayacak olan var mı?

Bence yok… Öyle ya 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi 5 bin kişilik merkez ,kolay ısınmaz, elektriği suyu, doğalgazı, çalışan işçilerin maaşları nereden çıkacak?

Nereden çıkacak tabi ki bizden! Neredeyse her karış alanı paralı otoparka döndüren sistemden, su zammından, ulaşım zammından, içme suyundan fazla ödenen Atık Su Bedelinden… Yani bir şekilde bir yerlerden çıkacak.

Ne yapalım bu işi de diğer işler gibi Büyüklerimiz bilir, biz bilmeyiz. Biz sadece acizane içimizdeki duyguları kağıda dökeriz o kadar…  Bol kültürlü ve sağlıklı günler temennisi ile hoşça kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR