Yıldırım: Artık Türkiye'de kimse demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek

Başbakan Yıldırım "Bu yeni dönem daima istikrar dönemidir. Artık Türkiye'de hiç kimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek ve halkın iradesi her zaman ülke yönetimine hakim olacaktır" dedi.

Yıldırım: Artık Türkiye'de kimse demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek
Yayınlanma:

Başbakan ve AK Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kürsüye davet etmeden önce, divanda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da gerçekleştirilen halk oylamasıyla beraber vesayet döneminden kalan anayasayı büyük ölçüde milletin oylarıyla değiştirdiklerini belirtti.

Yürürlüğe giren değişikliklerden en önemlisinin, seçilen cumhurbaşkanının partisi ile ilişiğinin kesilme şartının ortadan kaldırılması, Erdoğan'ın, partisi ile tekrar buluşmasını sağlayan madde olduğunu söyledi.

Yeni dönemi atılım ve reform dönemi olarak niteleyen Yıldırım, "Yeni dönem ilk günkü heyecanla Türkiye'nin gelecek hedeflerine koşar adımlarla gitme dönemidir. Yeni dönemin ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

"Kimse demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek"

Türkiye'nin 2017 anayasa değişikiliğinden sonra yeni bir döneme girdiğine dikkati çeken Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yeni dönem sürekli güçlü iktidar, daima istikrar dönemidir. Bu dönemde artık iktidar garanti altına alınmış, istikrar kalıcı hale gelmiştir. Artık Türkiye'de hiç kimse milletin kayıtsız şartsız iradesini yok sayarak demokrasi dışı girişimlere teşebbüs etmeyecek ve halkın iradesi, milletin iradesi her zaman ülke yönetimine hakim olacaktır. Yeni sistemin özeti budur. Bu da sürekli istikrarı beraberinde getirmiş olacaktır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tam anlamıyla yapılacak ilk genel seçimlerde Meclis seçimiyle Cumhurbaşkanlığı seçiminin birlikte yapılacağı seçimler de yürürlüğe girmiş olacak. Ülkemizde artık milletin işleri, hizmetleri çok daha hızlı bir şekilde yapılacak bürokrasi daha hızlı çalışacak ve Gazi Meclis çok daha güçlenmiş olarak milletin memleketi ihtiyacını gören yasal düzenlemeleri bir yandan yaparken bir yandan da seçilmiş hükümetin başkanını ve ekibini denetlemek için gerekli çalışmaları ortaya koyacaktır."

"Terör bu milletin başının belası olmaktan çıkacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın direktifleriyle aynı anda üç terör örgütü ile mücadele eden bir ülke durumuna geldiklerine dikkati çeken Yıldırım, "FETÖ Paralel Devlet Yapılanması, bölücü terör örgütü PKK ve diğer yandan ülkemizi son zamanlarda canlı bombalarla eylemlerle canını acıtan DEAŞ terör örgütü. Allah'a şükür bu örgütlerin hepsiyle de mücadelede gösterilen kararlılık sayesinde olumlu sonuçları almış bulunuyoruz. Söylediğimiz bir şey var Cumhurbaşkanım. Terör bu milletin başının belası olmaktan çıkacak. Terör Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara inecek. Bunun için gece gündüz demeden sınır boylarında dağda bayırda ülkesi için mücadele eden bütün güvenlik kuvvetlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz ve ülkemizin geleceği için hayatını seve seve veren gerek 15 Temmuz'da gerek ülke savunmasındaki şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyoruz." diye konuştu.

"Karar, söz milletindir"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için AK Parti ve MHP'nin gerekli adımları attıklarını ve 16 Nisan'da yapılan halk oylamasına gidildiğini anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalarda büyük bir gayret gösteren milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, artık iş millete gitmekti. Hep söylediğiniz bir şey var. 'Karar, söz milletindir'. Millet o kararını 16 Nisan'da verdi ve Türkiye'nin geleceğini inşa edecek yönetim sistemini onayladı. Artık yeni bir dönemdeyiz. Bu dönem, liderliğinizde, yeni sistemin hazırlıklarının en titiz ve seri şekilde yapılacağı bir dönem olacak. Siz başımızda olduğunuz sürece, Tükiye'nin bugüne kadar nasıl 'yapılamaz, çözülemez' denilen sorunları varsa ve bunların hepsini teker teker nasıl çözdüysek bundan böyle de bütün sorunların üstesinden geleceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine, 2053, 2071 vizyonuna ulaştıracak çalışmaları ortaya koyacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.