Yıldırım ile Borisov bir araya geldi

Başbakan Yıldırım ile Bulgaristan Başbakanı Borisov Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ortaklık ilişkisi ve iş birliğini geliştirmeye önem verildiğinin bir kez daha teyit edildiği bildirildi.

Yıldırım ile Borisov bir araya geldi
Yayınlanma:

aşbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, restorasyonu tamamlanan Demir Kilise'nin açılışı vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret eden Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya geldi. 

Basına kapalı görüşme, bir saat sürdü. 

Görüşmede, Türkiye'nin, komşu ve müttefik ülke Bulgaristan ile ortaklık ilişkisi ve iş birliğini, iyi komşuluk ve karşılıklı yarar temelinde geliştirmeye önem verdiğinin bir kez daha teyit edildiği, Bulgaristan'da yaşayan soydaşların, iki ülke arasında sağlam bir dostluk köprüsü olduğu vurgulandı.

Ayrıca, Bulgaristan'ın devralmış olduğu Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı bağlamında, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve Avrupa Birliği sürecinin tekrar canlandırılması konusunda iki tarafın fikir birliği içinde olduğu teyit edildi.

Borisov onuruna yemek verildi

Başbakan Yıldırım, daha sonra Borisov onuruna yemek verdi. 

Yemek basına kapalı gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.