Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu kuruluyor

Yükseköğretim programlarında kontenjan planlamasından istihdam odaklı politikaların oluşturulmasına kadar çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak üzere Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu kurulacak.

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu kuruluyor
Yayınlanma:

Yükseköğretim programlarında kontenjan planlamasından istihdam odaklı politikaların oluşturulmasına kadar çeşitli alanlarda çalışmalar yapmak üzere Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu kurulacak.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca hazırlanan Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kuruluna Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Danışma Kurulu, yükseköğretim alanındaki istihdam odaklı politikaları oluşturmak ve geliştirmek üzere çalışmalar yapacak. Kurul, yeni açılacak eğitim programları için asgari koşulları belirleyecek ve eğitim programları kontenjanlarının planlanması kapsamında yerel, bölgesel ve ulusal düzeydeki ihtiyaç analizlerini yapacak. Kurul, çalışma sonuçlarını Yükseköğretim Kuruluna sunacak.

Danışma Kurulunun başkanlığını, Yükseköğretim Kurulu Başkanı yapacak. Kurul, başkanın dışında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen görevlendirilen 7 üyeden oluşacak.

Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi 3 yıl olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.