Yürek dağlayan bilanço 258 şehit

Bölücü terör örgütü PKK, 7 Haziran seçimlerinin ardından dağdan şehirlere indi. Bölücü terör örgütü Hendek, pusu ve tuzaklarla ihanete devam etti

Yürek dağlayan bilanço 258 şehit
Yayınlanma:

İhanet sürecinin askıya alındığı 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında 167 güvenlik görevlisi şehit olmuştu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu’da uygulanan sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar artarak devam etti.

SUR’DA 11 POLİS VE 4 ASKER KAYBETTİK

Yangın yerine dönen Sur ilçesinde çatışmaların başladığı 1 Temmuz’dan bugüne kadar 11’i polis, 4’ü asker toplam 15 şehit verdik. 33 güvenlik görevlisinin yaralandığı çatışmalarda seken kurşunların isabet ettiği 3’ü çocuk 7 kişi de yaralandı.

HASTANELERE ROKET VATANDAŞA KURŞUN

Sivil halkı da hedef alan bölücü teröristler, başta asker hastanesi olmak üzere 5 sağlık kuruluşuna roketle saldırdı. Bölgede çok sayıda okul, cami ve işyeri yakıldı, marketler yağmalandı, öğrenci yurtları ve bazı evler kurşunlandı. 

YENİ YILIN 5 GÜNÜNDE 6 ŞEHİT

Hazirandaki genel seçimden hemen sonra artış gösteren bölücü terör olaylarında bugüne kadar 258 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti. Sadece Sur’da 16 şehit var.

Terör örgütü PKK’nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya devam ediyor. 1 Kasım 2015-5 Ocak 2016 tarihleri arasında toplam 53 güvenlik görevlisi şehit oldu. Yeni yıla girilirken şehit haberleri gelmeye devam ediyor. 1 Ocak-5 Ocak arasında da 6 şehit verildi. Böylece, 7 Haziran 2015’ten bugüne kadar toplam 258 şehit verilmiş oldu. Sur’da ise 6 ayda teröre 16 şehit verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.